Jak zrobić gofry w domowym zaciszu? Pyszne i proste!

Jak zrobić gofry w domowym zaciszu, aby smakowały jak te z wakacji? To pytanie zadaje sobie każdy miłośnik tego typu pyszności. I już za chwilę poznasz przepis, dzięki któremu bez problemu przyrządzisz genialne smakołyki swoim bliskim o każdej porze dnia i nocy. Ślinka cieknie już na samą myśl!

Obrazek
Frania

Dlaczego domowe gofry?

Wszystko, co zostało przygotowywane w domu, jest nie tylko zdrowsze od produktów kupowanych na mieście czy gotowców, ale jest też o wiele smaczniejsze. Dodatkowym atutem jest o wiele niższa cena, a także dostępność ulubionej przekąski w każdej chwili, bez wychodzenia z domu.

jak zrobić gofry

Nawet, jeśli nie jesteś wytrawnym kucharzem, a spośród rzeczy, które potrafisz ugotować bez przypalenia ich, wymienić możesz wodę i parówki, nic straconego. Jeśli zastanawiasz się: "Czy dam radę przygotować domowe gofry?" Uwierz mi, na pewno sobie poradzisz. Zrobienie gofra jest bowiem bardzo proste i rzadko kończy się niepowodzeniem.

Jeśli więc chcesz cieszyć się wspaniałym smakiem, przywodzącym na myśl wakacyjne spacery, naucz się sam przygotowywać pyszne przekąski – chrupiące na zewnątrz i aksamitnie miękkie w środku.

Jak zrobić gofry we własnym domu?

Do przygotowania gofrów potrzebować będziesz zaledwie kilku składników. Ważne aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej.

jak zrobić gofry

Potrzebne składniki:

  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta soli

Przepis krok po kroku:

  1. Wszystkie składniki połącz ze sobą. Mieszaj do chwili, aż powstanie jednolita masa.
  2. Gofrownicę posmaruj olejem (najlepiej przy pomocy pędzelka).
  3. Umieść powstałą mieszankę w urządzeniu i piecz ok. 5 minut.
  4. Domowe gofry możesz podawać z ulubionymi składnikami. Smacznego!
jak zrobić gofry

I to wszystko! Dzięki temu przepisowi już wiesz jak zrobić samodzielnie gofry. Powodzenia ?

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości