Jak zrobić gofry na słono? Wyjdą za każdym razem

Jak zrobić gofry na słono? To prostsze niż myślisz i zaraz się o tym przekonasz. Z dzisiejszym przepisem przygotujesz idealne gofry za każdym razem!

Obrazek
Frania

Nasza receptura doskonale sprawdzi się zarówno jako propozycja na śniadanie, kolację, czy też smaczna przekąska. Ślinka cieknie od samego patrzenia ? Nie ma więc co zwlekać i zabieramy się pracy ?

Do przygotowania gofrów na słono będzie potrzebować:

  • 300 g mąki
  • 350 ml mleka
  • 2 jajka (z podziałem na żółtka i białka)
  • 80 ml oleju
  • łyżeczkę oregano
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczkę cukru
  • łyżeczkę soli
  • łyżeczkę słodkiej papryki
  • szynkę
  • ser

Jak zrobić gofry na słono?

  1. Cały proces rozpocznij od połączenia wszystkich składników poza białkami, mąką, szynką i serem. Na tym etapie użyj mieszadełka.
  2. Kiedy składniki ładnie się połączą, zacznij dodawać stopniowo mąkę. W międzyczasie uruchom gofrownicę, aby się nagrzała.
  3. Odstaw mieszankę na bok. W suchej i czystej misceubij białka.
  4. Teraz dodaj białka do wcześniej przygotowanej mieszanki.
  5. Na rozgrzanej gofrownicy rozprowadź pędzelkiem odrobinę oleju.
  6. Następnie umieść w urządzeniu cienką warstwę mieszanki na gofry, dodaj szynkę oraz ser i ponownie kolejną mieszanki na gofry.
  7. Kiedy na urządzeniu pojawi się zielona lampka, gofry są gotowe!
  8. Smacznego!

Teraz już wiesz jak zrobić gofry na słono. Jak sama widzisz, to proste jak bułka z masłem!

Wybrane dla Ciebie
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą