Kasia Cichopek zajada się tą sałatką. Spróbujesz raz i przepadniesz

Kasia Cichopek pokazała, jak przyrządza sałatkę z kapusty pekińskiej. Postanowiliśmy przetestować jej przepis i nie możemy wyjść z zachwytu. Już wiemy, jaki dodatek do obiadu będziemy serwować tego lata. Smak i orzeźwienie gwarantowane!

ObrazekKasia Cichopek zademonstrowała swoją sałatkę - Pyszności; foto: Adobe Stock oraz Facebook

Kiedy Marcin Hakiel i Kasia Cichopek ogłosili światu, że nadszedł koniec ich małżeństwa, wielu fanów atrakcyjnej pary załamało ręce. Chociaż skala tego wydarzenia nie wykraczała poza granice kraju, to niektórzy porównywali tę sytuację do rozstania Brada Pitta z Angeliną Jolie, czy Channinga Tatum z Jenną Dewan.

Na szczęście zarówno Hakiel, jak i Cichopek, wyglądają aktualnie na szczęśliwych, i chociaż paparazzi widują ich razem skrajnie rzadko, to obojgu udało się przejść w końcu do normalności. Oboje aktywnie udzielają się również w mediach tradycyjnych i społecznościowych. "Dzieckiem" takich występów są m.in. zjawiskowe dania Kasi Cichopek, przygotowywane samodzielnie lub wspólnie z jej aktualnym partnerem, Maciejem Kurzajewskim. 

Obrazek
Kasia Cichopek już nieraz pokazywała, że lubi i potrafi gotować - Pyszności; foto: Facebook

Ostatnio fanów kulinariów zaskoczyła nietypowa sałatka, którą przygotowała aktorka. Połączenie składników jest niezwykle ciekawe - kapusta pekińska, majonez i ser feta. Ten mix może zabrzmieć dla ciebie dziwnie, ale uwierz nam: kiedy raz spróbujesz tej sałatki, to przepadniesz na zawsze.

Sałatka z kapusty pekińskiej według Katarzyny Cichopek

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
  • zielona papryka
  • żółta papryka
  • średni ogórek
  • sól, pieprz
  • pomidor malinowy
  • łyżka majonezu
  • 200 g sera feta
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski. Dodaj pokrojonego pomidora, ogórka i obie papryki.
  2. Ser feta wyjmij z opakowania (tu możesz przeczytać o tym, jak to zrobić w najprostszy sposób — tak, żeby nie uszkodzić struktury całego produktu), pokrój i dodaj do pozostałych składników.
  3. Następnie w oddzielnym naczyniu przygotuj sos z jogurtu, majonezu i przypraw. Wlej go do sałatki i całość dokładnie wymieszaj.
  4. Tak przygotowaną sałatkę podawaj jako dodatek do obiadu. Doskonale sprawdzi się również podczas całego sezonu grillowego. Będzie ona doskonałym źródłem orzeźwienia wśród całego tego ciężkostrawnego, grillowanego mięsa!
Obrazek
Kasia Cichopek przyrządziła pyszną sałatkę z kapusty pekińskiej - Pyszności; foto: Canva
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo
Kapusta kiszona nie dla każdego. Oto kto nie powinien jej jeść
Kapusta kiszona nie dla każdego. Oto kto nie powinien jej jeść
Tak przechowuj imbir. Inaczej szybko zacznie się marszczyć i pleśnieć
Tak przechowuj imbir. Inaczej szybko zacznie się marszczyć i pleśnieć