Kasia Cichopek zajada się tą sałatką. Spróbujesz raz i przepadniesz

Kasia Cichopek pokazała, jak przyrządza sałatkę z kapusty pekińskiej. Postanowiliśmy przetestować jej przepis i nie możemy wyjść z zachwytu. Już wiemy, jaki dodatek do obiadu będziemy serwować tego lata. Smak i orzeźwienie gwarantowane!

ObrazekKasia Cichopek zademonstrowała swoją sałatkę - Pyszności; foto: Adobe Stock oraz Facebook

Kiedy Marcin Hakiel i Kasia Cichopek ogłosili światu, że nadszedł koniec ich małżeństwa, wielu fanów atrakcyjnej pary załamało ręce. Chociaż skala tego wydarzenia nie wykraczała poza granice kraju, to niektórzy porównywali tę sytuację do rozstania Brada Pitta z Angeliną Jolie, czy Channinga Tatum z Jenną Dewan.

Na szczęście zarówno Hakiel, jak i Cichopek, wyglądają aktualnie na szczęśliwych, i chociaż paparazzi widują ich razem skrajnie rzadko, to obojgu udało się przejść w końcu do normalności. Oboje aktywnie udzielają się również w mediach tradycyjnych i społecznościowych. "Dzieckiem" takich występów są m.in. zjawiskowe dania Kasi Cichopek, przygotowywane samodzielnie lub wspólnie z jej aktualnym partnerem, Maciejem Kurzajewskim. 

Obrazek
Kasia Cichopek już nieraz pokazywała, że lubi i potrafi gotować - Pyszności; foto: Facebook

Ostatnio fanów kulinariów zaskoczyła nietypowa sałatka, którą przygotowała aktorka. Połączenie składników jest niezwykle ciekawe - kapusta pekińska, majonez i ser feta. Ten mix może zabrzmieć dla ciebie dziwnie, ale uwierz nam: kiedy raz spróbujesz tej sałatki, to przepadniesz na zawsze.

Sałatka z kapusty pekińskiej według Katarzyny Cichopek

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
  • zielona papryka
  • żółta papryka
  • średni ogórek
  • sól, pieprz
  • pomidor malinowy
  • łyżka majonezu
  • 200 g sera feta
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski. Dodaj pokrojonego pomidora, ogórka i obie papryki.
  2. Ser feta wyjmij z opakowania (tu możesz przeczytać o tym, jak to zrobić w najprostszy sposób — tak, żeby nie uszkodzić struktury całego produktu), pokrój i dodaj do pozostałych składników.
  3. Następnie w oddzielnym naczyniu przygotuj sos z jogurtu, majonezu i przypraw. Wlej go do sałatki i całość dokładnie wymieszaj.
  4. Tak przygotowaną sałatkę podawaj jako dodatek do obiadu. Doskonale sprawdzi się również podczas całego sezonu grillowego. Będzie ona doskonałym źródłem orzeźwienia wśród całego tego ciężkostrawnego, grillowanego mięsa!
Obrazek
Kasia Cichopek przyrządziła pyszną sałatkę z kapusty pekińskiej - Pyszności; foto: Canva

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości