PrzepisKasia Cichopek zajada się tą sałatką. Spróbujesz raz i przepadniesz

Kasia Cichopek zajada się tą sałatką. Spróbujesz raz i przepadniesz

Kasia Cichopek zademonstrowała swoją sałatkę - Pyszności; foto: Adobe Stock oraz Facebook
Kasia Cichopek zademonstrowała swoją sałatkę - Pyszności; foto: Adobe Stock oraz Facebook

27.05.2023 16:00

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Kasia Cichopek pokazała, jak przyrządza sałatkę z kapusty pekińskiej. Postanowiliśmy przetestować jej przepis i nie możemy wyjść z zachwytu. Już wiemy, jaki dodatek do obiadu będziemy serwować tego lata. Smak i orzeźwienie gwarantowane!

Kiedy Marcin Hakiel i Kasia Cichopek ogłosili światu, że nadszedł koniec ich małżeństwa, wielu fanów atrakcyjnej pary załamało ręce. Chociaż skala tego wydarzenia nie wykraczała poza granice kraju, to niektórzy porównywali tę sytuację do rozstania Brada Pitta z Angeliną Jolie, czy Channinga Tatum z Jenną Dewan.

Na szczęście zarówno Hakiel, jak i Cichopek, wyglądają aktualnie na szczęśliwych, i chociaż paparazzi widują ich razem skrajnie rzadko, to obojgu udało się przejść w końcu do normalności. Oboje aktywnie udzielają się również w mediach tradycyjnych i społecznościowych. "Dzieckiem" takich występów są m.in. zjawiskowe dania Kasi Cichopek, przygotowywane samodzielnie lub wspólnie z jej aktualnym partnerem, Maciejem Kurzajewskim. 

Kasia Cichopek już nieraz pokazywała, że lubi i potrafi gotować - Pyszności; foto: Facebook
Kasia Cichopek już nieraz pokazywała, że lubi i potrafi gotować - Pyszności; foto: Facebook

Ostatnio fanów kulinariów zaskoczyła nietypowa sałatka, którą przygotowała aktorka. Połączenie składników jest niezwykle ciekawe - kapusta pekińska, majonez i ser feta. Ten mix może zabrzmieć dla ciebie dziwnie, ale uwierz nam: kiedy raz spróbujesz tej sałatki, to przepadniesz na zawsze.

Sałatka z kapusty pekińskiej według Katarzyny Cichopek

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
  • zielona papryka
  • żółta papryka
  • średni ogórek
  • sól, pieprz
  • pomidor malinowy
  • łyżka majonezu
  • 200 g sera feta
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski. Dodaj pokrojonego pomidora, ogórka i obie papryki.
  2. Ser feta wyjmij z opakowania (tu możesz przeczytać o tym, jak to zrobić w najprostszy sposób — tak, żeby nie uszkodzić struktury całego produktu), pokrój i dodaj do pozostałych składników.
  3. Następnie w oddzielnym naczyniu przygotuj sos z jogurtu, majonezu i przypraw. Wlej go do sałatki i całość dokładnie wymieszaj.
  4. Tak przygotowaną sałatkę podawaj jako dodatek do obiadu. Doskonale sprawdzi się również podczas całego sezonu grillowego. Będzie ona doskonałym źródłem orzeźwienia wśród całego tego ciężkostrawnego, grillowanego mięsa!
Kasia Cichopek przyrządziła pyszną sałatkę z kapusty pekińskiej - Pyszności; foto: Canva
Kasia Cichopek przyrządziła pyszną sałatkę z kapusty pekińskiej - Pyszności; foto: Canva