To ulubiony przepis Kasi Cichopek. Jej dzieci proszą o to danie cały czas
24.07.2023 12:13
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Kasia Cichopek na swoim Instagramie zdradziła przepis na dziecinnie prosty i ekspresowy przepis na domowe spaghetti z sosem pomidorowym. Jej dzieci przepadają za tym daniem.
Katarzyna Cichopek to znana aktorka i prezenterka, której kariera ruszyła z kopyta po kultowej już roli Kingi w serialu "M jak Miłość". Fani mogą podziwiać gwiazdę również w programie śniadaniowym "Pytanie na śniadanie". Prywatnie jest również mamą Adama oraz Heleny. Na swoim instagramowym profilu uchyla rąbka tajemnicy i pokazuje, jak wygląda jej codzienność. Między kadrami z pracy, wakacji, wycieczek i ścianek znaleźć można również przepisy, które na co dzień goszczą w domu gwiazdy.
Kasia Cichopek zdradziła przepis na szybki obiad
Praca, telewizja, wywiady, ścianki- Kasia Cichopek nie może narzekać na stagnację. Jej patentem na zabiegane dni jest błyskawiczny, domowy obiad, za którym przepadają jej dzieci. Aktorka i prezenterka stawia na prosty makaron spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem mielonym. Przypomina on klasyczny sos bolognese, jednak nie ma w nim wina, marchewki, bulionu, selera, a przede wszystkim nie trzeba go długo gotować. W składzie są tylko podstawowe produkty, które w zupełności wystarczą, aby przygotować pyszny obiad dla całej rodziny. Po kilkunastu minutach na talerzach ląduje pyszne danie, które jeszcze szybciej z nich zniknie.
Na filmiku widać, że w przygotowaniu obiadu pomaga jej córka. Takie proste dania to świetny patent na zaangażowanie dzieci do wspólnego gotowania.
Szybkie spaghetti bolognese
Składniki:
- oliwa,
- czosnek,
- mięso mielone,
- sos pomidorowy,
- zioła: bazylia, oregano,
- sól,
- pieprz,
- makaron spaghetti,
- parmezan.
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzewam oliwę lub olej rośliny i wrzucam drobno posiekany czosnek.
- W międzyczasie wstawiam wodę i gotuję w niej makaron według instrukcji na opakowaniu.
- Gdy się delikatnie zarumieni, wrzucam mięso mielone i smażę.
- Do podsmażonego mięsa wlewam sos pomidorowy i dokładnie mieszam. Duszę pod przykryciem przez kilka minut.
- Doprawiam sos solą, pieprzem i ziołami. Sprawdzą się zarówno świeże, jak i suszone.
- Odcedzony makaron nakładam na talerze. Polewam sosem z mięsem i dekoruję listkiem bazylii. Posypuję startym parmezanem.
Zamiast sosu pomidorowego możesz sięgnąć również po klasyczną passatę. Przygotowanie całości zajmie tyle, ile gotowanie makaronu. Jest szybko i przede wszystkim przepysznie.