WAŻNE
TERAZ

Bezzałogowiec PGZ spadł w Inowrocławiu. Potwierdziła nam to policja

Kąski z kurczaka z zakręconymi ziemniakami

Kąski z kurczaka z zakręconymi ziemniakami - i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować prawdziwą ucztę dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

Kurczak

  1. 1 szt. filet z kurczaka
  2. 3 łyżki oliwa z oliwek
  3. 2 łyżki sos sojowy
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1 łyżeczka słodka papryka

Ziemniaki

  1. 4 szt. ziemniaki
  2. 1/2 łyżeczki pieprz
  3. 1 łyżeczka oregano

Panierka

  1. 1/2 szkl. żółty ser
  2. 1 łyżeczka słodka papryka
  3. 3 szt. jajka
  4. 1 szkl. bułka tarta

Sposób przygotowania:

1. Podziel pierś z kurczaka na mniejsze części.

Obrazek

2. Teraz połącz je z oliwą, sosem sojowym, solą, pieprzem i słodką papryką.

Obrazek

3. Czas na panierkę, w tym celu połącz: bułkę tartą, żółty ser i słodką paprykę. W drugiej misce rozbij jajka.

Obrazek

4. Każdy kawałek kurczaka obtocz najpierw w jajkach, a potem w panierce. Tak przygotowane kąski ułóż na formie do pieczenia.

Obrazek

5. Czas zoodlować ziemniaki i połączyć je z pieprzem oraz oregano.

Obrazek

6. Umieść ziemniaki pomiędzy kawałkami kurczaka i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Gotowe danie podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo