Kąski z kurczaka z zakręconymi ziemniakami

Kąski z kurczaka z zakręconymi ziemniakami - i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować prawdziwą ucztę dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

Kurczak

  1. 1 szt. filet z kurczaka
  2. 3 łyżki oliwa z oliwek
  3. 2 łyżki sos sojowy
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1 łyżeczka słodka papryka

Ziemniaki

  1. 4 szt. ziemniaki
  2. 1/2 łyżeczki pieprz
  3. 1 łyżeczka oregano

Panierka

  1. 1/2 szkl. żółty ser
  2. 1 łyżeczka słodka papryka
  3. 3 szt. jajka
  4. 1 szkl. bułka tarta

Sposób przygotowania:

1. Podziel pierś z kurczaka na mniejsze części.

Obrazek

2. Teraz połącz je z oliwą, sosem sojowym, solą, pieprzem i słodką papryką.

Obrazek

3. Czas na panierkę, w tym celu połącz: bułkę tartą, żółty ser i słodką paprykę. W drugiej misce rozbij jajka.

Obrazek

4. Każdy kawałek kurczaka obtocz najpierw w jajkach, a potem w panierce. Tak przygotowane kąski ułóż na formie do pieczenia.

Obrazek

5. Czas zoodlować ziemniaki i połączyć je z pieprzem oraz oregano.

Obrazek

6. Umieść ziemniaki pomiędzy kawałkami kurczaka i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Gotowe danie podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Gołąbki, które smakują jak u babci. A robi się je dużo łatwiej
Gołąbki, które smakują jak u babci. A robi się je dużo łatwiej
Postaw na naleśniki jogurtowe. Mają nieco inny smak niż klasyczne, ale są wspaniałe
Postaw na naleśniki jogurtowe. Mają nieco inny smak niż klasyczne, ale są wspaniałe
Nie potrzebujesz mąki, cukru ani piekarnika. Te ciasteczka robią się same!
Nie potrzebujesz mąki, cukru ani piekarnika. Te ciasteczka robią się same!
Do obiadu robię młodą kapustę na ciepło. Nikt nawet nie pyta o surówkę
Do obiadu robię młodą kapustę na ciepło. Nikt nawet nie pyta o surówkę
Jak rozbić kotlety bez tłuczka? Każda dobra gospodyni zna ten prosty patent
Jak rozbić kotlety bez tłuczka? Każda dobra gospodyni zna ten prosty patent
Nie spleśnieje i nie będzie twardy. Ekspertka radzi, jak trzeba przechowywać ser
Nie spleśnieje i nie będzie twardy. Ekspertka radzi, jak trzeba przechowywać ser
Przed wojną zupę ogórkową robiło się z 5 składników. Ten przepis nie ma sobie równych
Przed wojną zupę ogórkową robiło się z 5 składników. Ten przepis nie ma sobie równych
Magda Gessler zdradziła swój patent na karkówkę. To dlatego wychodzi krucha i aromatyczna
Magda Gessler zdradziła swój patent na karkówkę. To dlatego wychodzi krucha i aromatyczna
W PRL-u zajadaliśmy się nią latem. Powód jej nazwy do dziś bawi do łez
W PRL-u zajadaliśmy się nią latem. Powód jej nazwy do dziś bawi do łez
Makłowicz kruszy do masy na placki ziemniaczane. Wychodzą pulchne i lżejsze, ale bardziej sycą
Makłowicz kruszy do masy na placki ziemniaczane. Wychodzą pulchne i lżejsze, ale bardziej sycą
Pilny komunikat dla klientów Lidla. Nie pij, a nawet nie otwieraj tego napoju
Pilny komunikat dla klientów Lidla. Nie pij, a nawet nie otwieraj tego napoju
Czy można jeść groszek cukrowy na surowo? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy można jeść groszek cukrowy na surowo? Wyjaśnijmy to raz na zawsze