Katarzyna Bosacka pokazała 5 produktów, które trzeba wyrzucić z kuchni. Nie radzi ich jeść ani kupować

Katarzyna Bosacka wraz z Agnieszką Mielarczarek nagrały film, o tym, co na pewno nie powinno znaleźć się w naszej kuchni. Sprawdźmy co prezenterka telewizyjna na pewno, by wyrzuciła i czemu akurat padło na te konkretne produkty. Sprawdźmy i przeanalizujmy wskazane produkty. 

Obrazek
Paulina

Katarzyna Bosacka rozprawia się z popularnymi smakołykami

Obrazek

Koralowe panki- marshmallows

Pianki to produkt, który Katarzyna Bosacka wyrzuciłaby z kuchni w pierwszej kolejności. Zgodzimy się z nią w pełni. Takie produkt to tylko glukoza połączona z żelatyną i barwnikiem. Puste kalorie i bardzo niezdrowe dla naszego organizmu. Zjadanie takich produktów predysponuje do rozwoju wielu chorób m.in. otyłości.

Obrazek
Cukierki - Pyszności; Foto: Canva.com

Kolorowe cukierki

Małe i niepozorne, ale zjadane przez dzieci i dorosłych w dużych ilościach. Mowa tu o czekoladowych cukierkach z kolorową otoczką. W składzie nie znajdziemy nic wartościowego, oprócz barwników i cukru. Takie produkty spożywane w nadmiarze będą wpływać na działania naszego mózgu i w konsekwencji będą zaburzać naszą koncentracje.

Obrazek
Tosty z szynką - Pyszności

Chleb tostowy

Produkt, który występuje w domu wielu z nas, czyli pieczywo tostowe. Gdybyśmy przeczytali jego skład, pewnie połowy składników nie bylibyśmy w stanie wypowiedzieć. Jest to produkt bardzo przetworzony i według Katarzyny Bosackiej nie powinna się znaleźć w naszej diecie. Zbyt wiele nie wniesie nam dobrego dla naszego zdrowia, ale zjedzony raz na jakiś czas nie będzie stanowił żadnego zagrożenia. Wszystko z umiarem, to podstawa!

Obrazek
Chipsy - Pyszności; Foto: Canva.com

Chipsy

Przecież to tylko ziemniak, sól i tłuszcz. No tak, ale nie wszystkie chipsy takie są i większość z nich zrobiona jest na bazie pulpy ziemniaczanej. To produkt, który według Katarzyny Bosackiej nie powinien się znaleźć w kuchni. Jedzone w nadmiarze na pewno nie przysłużą się naszemu zdrowiu. Jeśli już decydujemy się na chipsy, to weźmy solone, będą mieć one prawdopodobnie najmniej niepotrzebnych dodatków.

Obrazek
Szynka - Pyszności; Foto: Pixabay.com

Wysoko przetworzone mięso

Pasztety, parówki i wędliny to produkty, które są zazwyczaj bardzo mocno przetworzone. Trzeba im się dobrze przyjrzeć, zanim zaopatrzymy w nie swoją lodówkę. Nie od dziś wiadomo, że parówka parówce nierówna. Czasami skład potrafi przyprawić nas o dreszcze, bo do mielenia trafia absolutnie wszystko, wspomina Katarzyna Bosacka. Na szczęście, na sklepowych półkach znaleźć można parówki, których skład wygląda całkiem nieźle.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować boczek a’la żeberka krok po kroku.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej