Katarzyna Bosacka pokazała 5 produktów, które trzeba wyrzucić z kuchni. Nie radzi ich jeść ani kupować
Katarzyna Bosacka wraz z Agnieszką Mielarczarek nagrały film, o tym, co na pewno nie powinno znaleźć się w naszej kuchni. Sprawdźmy co prezenterka telewizyjna na pewno, by wyrzuciła i czemu akurat padło na te konkretne produkty. Sprawdźmy i przeanalizujmy wskazane produkty.
22.08.2022 17:48
Katarzyna Bosacka rozprawia się z popularnymi smakołykami
Koralowe panki- marshmallows
Pianki to produkt, który Katarzyna Bosacka wyrzuciłaby z kuchni w pierwszej kolejności. Zgodzimy się z nią w pełni. Takie produkt to tylko glukoza połączona z żelatyną i barwnikiem. Puste kalorie i bardzo niezdrowe dla naszego organizmu. Zjadanie takich produktów predysponuje do rozwoju wielu chorób m.in. otyłości.
Kolorowe cukierki
Małe i niepozorne, ale zjadane przez dzieci i dorosłych w dużych ilościach. Mowa tu o czekoladowych cukierkach z kolorową otoczką. W składzie nie znajdziemy nic wartościowego, oprócz barwników i cukru. Takie produkty spożywane w nadmiarze będą wpływać na działania naszego mózgu i w konsekwencji będą zaburzać naszą koncentracje.
Chleb tostowy
Produkt, który występuje w domu wielu z nas, czyli pieczywo tostowe. Gdybyśmy przeczytali jego skład, pewnie połowy składników nie bylibyśmy w stanie wypowiedzieć. Jest to produkt bardzo przetworzony i według Katarzyny Bosackiej nie powinna się znaleźć w naszej diecie. Zbyt wiele nie wniesie nam dobrego dla naszego zdrowia, ale zjedzony raz na jakiś czas nie będzie stanowił żadnego zagrożenia. Wszystko z umiarem, to podstawa!
Chipsy
Przecież to tylko ziemniak, sól i tłuszcz. No tak, ale nie wszystkie chipsy takie są i większość z nich zrobiona jest na bazie pulpy ziemniaczanej. To produkt, który według Katarzyny Bosackiej nie powinien się znaleźć w kuchni. Jedzone w nadmiarze na pewno nie przysłużą się naszemu zdrowiu. Jeśli już decydujemy się na chipsy, to weźmy solone, będą mieć one prawdopodobnie najmniej niepotrzebnych dodatków.
Wysoko przetworzone mięso
Pasztety, parówki i wędliny to produkty, które są zazwyczaj bardzo mocno przetworzone. Trzeba im się dobrze przyjrzeć, zanim zaopatrzymy w nie swoją lodówkę. Nie od dziś wiadomo, że parówka parówce nierówna. Czasami skład potrafi przyprawić nas o dreszcze, bo do mielenia trafia absolutnie wszystko, wspomina Katarzyna Bosacka. Na szczęście, na sklepowych półkach znaleźć można parówki, których skład wygląda całkiem nieźle.
Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować boczek a’la żeberka krok po kroku.