Kawiarnia wpadła na pomysł, żeby podawać kawę... z chmurką. Niestety, ich produkt ma swoje wady

Amatorów kawy można znaleźć na całym świecie. I chociaż jedni za jedyną słuszną kawę uznawać będą włoskie espresso, tak drudzy chętnie sięgają po różne udziwnienia i wynalazki. Ale kawy z chmurą jeszcze nie piliśmy!

Obrazek
Ewa

Kawy z dodatkami nie są nowością

Każdy z nad kojarzy kawy ze smakowymi syropami i bitą śmietaną. Nikogo nie dziwią już piernikowe smaki, Pumpkin Spice Latte, czy też inne wynalazki. Rynek jest naprawdę bogaty i ciężko dorzucić do niego coś nowego. W końcu ile można lać tego syropu?

Pewna kawiarnia w Szanghaju wpadła jednak na dość innowacyjny pomysł.

Kawa z chmurką

Jeśli jesteś fanem pięknych, chociaż niekoniecznie praktycznych rzeczy, to jest to zdecydowanie miejsce dla Ciebie.
Kawa serwowana jest tutaj pod chmurką z waty cukrowej. Parujący napój sprawia, że wata od dołu lekko się topi i cukier wpada do filiżanki.

Obrazek

Nowy trend na Instagramie

Właściciele tej kawiarni nie ukrywają w jakim celu powstała ta kawa. Nietypowe i dość ekstrawaganckie rozwiązanie wygląda dobrze na zdjęciach umieszczanych na Instagramie.
Trzeba przyznać, że Instagram i influencerzy są często siłą napędową niejednego biznesu.
Kawa na zdjęciach wygląda imponująca, polubienia się zgadzają, a idea dociera do coraz szerszego grona klientów.
Rachunek jest prosty - to się po prostu opłaca.

Obrazek

Niestety nie każdy klient jest zadowolony

Kawa kosztuje ok. 5$ i goście tej kawiarni twierdzą, że jest naprawdę dobrej jakości. Sam pomysł wydaje się być jednak przerostem formy nad treścią. Wata wygląda dobrze tylko na początku, bo później jej kawałki odrywają się i okropnie brudzą filiżankę i stolik.
Ciekawe, czy w zestawie podają też nawilżane chusteczki, żeby wytrzeć klejące ręce?

Obrazek
Spróbowałbyś takiej kawy? Czy wolisz jednak bardziej klasyczne rozwiązania?

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości