Kawiarnia wpadła na pomysł, żeby podawać kawę... z chmurką. Niestety, ich produkt ma swoje wady

Amatorów kawy można znaleźć na całym świecie. I chociaż jedni za jedyną słuszną kawę uznawać będą włoskie espresso, tak drudzy chętnie sięgają po różne udziwnienia i wynalazki. Ale kawy z chmurą jeszcze nie piliśmy!

Obrazek
Ewa

Kawy z dodatkami nie są nowością

Każdy z nad kojarzy kawy ze smakowymi syropami i bitą śmietaną. Nikogo nie dziwią już piernikowe smaki, Pumpkin Spice Latte, czy też inne wynalazki. Rynek jest naprawdę bogaty i ciężko dorzucić do niego coś nowego. W końcu ile można lać tego syropu?

Pewna kawiarnia w Szanghaju wpadła jednak na dość innowacyjny pomysł.

Kawa z chmurką

Jeśli jesteś fanem pięknych, chociaż niekoniecznie praktycznych rzeczy, to jest to zdecydowanie miejsce dla Ciebie.
Kawa serwowana jest tutaj pod chmurką z waty cukrowej. Parujący napój sprawia, że wata od dołu lekko się topi i cukier wpada do filiżanki.

Obrazek

Nowy trend na Instagramie

Właściciele tej kawiarni nie ukrywają w jakim celu powstała ta kawa. Nietypowe i dość ekstrawaganckie rozwiązanie wygląda dobrze na zdjęciach umieszczanych na Instagramie.
Trzeba przyznać, że Instagram i influencerzy są często siłą napędową niejednego biznesu.
Kawa na zdjęciach wygląda imponująca, polubienia się zgadzają, a idea dociera do coraz szerszego grona klientów.
Rachunek jest prosty - to się po prostu opłaca.

Obrazek

Niestety nie każdy klient jest zadowolony

Kawa kosztuje ok. 5$ i goście tej kawiarni twierdzą, że jest naprawdę dobrej jakości. Sam pomysł wydaje się być jednak przerostem formy nad treścią. Wata wygląda dobrze tylko na początku, bo później jej kawałki odrywają się i okropnie brudzą filiżankę i stolik.
Ciekawe, czy w zestawie podają też nawilżane chusteczki, żeby wytrzeć klejące ręce?

Obrazek
Spróbowałbyś takiej kawy? Czy wolisz jednak bardziej klasyczne rozwiązania?
Wybrane dla Ciebie
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀