PrzepisDania główneKieszonki z kurczaka ze szpinakowym farszem i ziemniakami
Kieszonki z kurczaka ze szpinakowym farszem i ziemniakami
Kieszonki z kurczaka ze szpinakowym farszem i ziemniakami. I pomysł na obiad już jest - i to w jakim stylu! Po prostu palce lizać, o czym za moment sama się przekonasz.
1. Na początek przygotuj ziemniaczany makaron. W tym celu zoodluj ziemniaki, po czym połącz je z oliwą z oliwek, oregano, pieprzem i solą.
2. Następnie zajmij się mięsem. W tym celu zrób nacięcia w piersi z kurczaka, po czym dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
3. I na koniec połącz podsmażony szpinak i serek śmietankowy. Dokładnie wymieszaj.
4. Umieść pierś z kurczaka w formie do pieczenia. Następnie wypełnij kieszonki szpinakowym farszem. Do formy dodaj również ziemniaki, po czym całość wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).