5 końcówek rękawa cukierniczego, którymi nawet amator pięknie ozdobi babeczki!

Babeczki nie dość, że smaczne to na dodatek mogą stanowić przepiękną dekorację Twojego stołu. Stworzenie fantazyjnych wzorów nie jest wcale takie trudne! Zobacz, jak wyczarować kolorowe kwiaty na Twoich wypiekach!

Obrazek
Ewa

Krem to podstawa

Do kwiatowych dekoracji najlepiej przygotować krem maślany. Mieszanka masła, cukru pudru i jajek fantastycznie sprawdzi się jako dodatek do babeczek. Jest mniej słodka niż lukier, a jednocześnie posiada konsystencję, która pozwala na budowanie kształtów.

Dobra szpryca to podstawa!

Dzięki szprycy z odpowiednimi nasadkami wykonasz wzory, więc wybierz taką, która nie rozpadnie się po kilku wyciśnięciach w Twoich dłoniach.

Obrazek

Bez nasadki:

Wyciśnij na środek kleks z kremu i następnie delikatnie okręć go kremem. Następnie wyciągnij do góry i gotowe!

Obrazek

Nasadka nr 1:

Idealna dla fanów grubej warstwy kremu! Zrób tak, jak w opcji bez żadnej tylki: na samym środku postaw kleksa, a następnie, zwężając coraz bardziej średnicę, buduj krem do góry.

Obrazek

Nasadka nr 2

Dzięki wycięciu w kształcie gwiazdki stworzysz fantastyczną, przypominającą płatki róży, falbanę. Zrób bazę z kremu i delikatnie obuduj ją do góry.

Obrazek

Nasadka nr 3

Idealny kształt dla początkujących! Delikatnie i precyzyjnie wyduszaj krem na babeczkę, zaczynając tym razem nie od środka a od jej brzegu. Pokryj jej całą powierzchnię. Dzięki temu, że nie nakładasz dodatkowych warstw do góry łatwiej będzie Ci osiągnąć wymarzony efekt.

Obrazek

Nasadka nr 4

Dzięki niej uzyskasz nieco falisty kształt. Zacznij wyciskać od brzegu babeczki, kierując kolejne warstwy w stronę środka.

Obrazek

Zobacz, jak przy jej pomocy zrobić prostą kwiatową dekorację! Zacznij od środka i prowadź tylkę blisko i dokładnie, aż nie pokryjesz całej babeczki.

Obrazek

Nasadka nr 5

Idealna do wyczarowania pięknych kwiatów na Twoich babeczkach!
Wyciśnij krem prowadząc go od środka do brzegu i wróć. Przypomina to trochę taki falisty ruch. Kiedy wypełnisz już cały dół zrób drugą warstwę, tworząc krótsze listki. Może brzmi trochę skomplikowanie, ale to naprawdę bardzo proste!

Obrazek

Możesz również zrobić kwiatka bez odrywania ręki! Powoli, w jednym ruchu, wyciskaj krem i obkręcaj delikatnie babeczkę, żeby zawinąć go do środka.

Obrazek

Zobacz to w akcji: podczas oglądania wideo okaże się, że jest to jeszcze prostsze niż myślisz:

Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀