Bardzo nieudane "Kuchenne Rewolucje". Słowa właścicieli restauracji dosłownie łamią

Kuchenne Rewolucje przeprowadzone w Olsztynie zakończyły się klęską. Zamiast pizzerni stanął paczkomat. Nie pomogła nawet Magda Gessler.

Kuchenne Rewolucje w Olsztynie- PysznościKuchenne Rewolucje w Olsztynie- Pyszności
Ewa

Magda Gessler już od prawie 13 lat ratuje polskie restauracje w ramach "Kuchennych Rewolucji". Znana restauratorka zagląda w każdy zakamarek, diagnozuje przyczyny kryzysu, ustala nowe menu i nazwę oraz robi dużą reklamę zagrożonym lokalom. Niestety, nie każda rewolucja kończy się sukcesem.

"Kuchenne Rewolucje" w Olsztynie

Na początku ubiegłego roku Magda Gessler odwiedziła jedną z restauracji na olsztyńskim Osiedlu Generałów. Lokal funkcjonował od 2010 roku, przez wiele lat właściciele nie mogli narzekać na brak klientów. Jednak pandemia i kolejne lockdowny spowodowały ogromny kryzys, który zmusił właścicieli do wezwania ekipy programu TVN. Restauratorka zdecydowała się na drastyczne zmiany - zamiast pizzerii "Calabria" szyld zapraszał do restauracji "Rumiane Bistro". Chociaż klasyk włoskiej kuchni pozostał w menu, to jednak dominować zaczęły potrawy na bazie ryb.

Fani nie byli zachwyceni

Zmiany nie spodobały się gościom, którzy odwiedzali odświeżoną restaurację. Narzekali oni na wysokie ceny, kompletnie niedopasowane do możliwości finansowych mieszkańców. Po "Kuchennych Rewolucjach" przyszło spore grono gości, których zaintrygowało menu Magdy Gessler. Szybko zaczęło ich jednak ubywać - wieczorami (czyli pozornie o najlepsze porze) w lokalu bywało 2-3 gości. Właściciele ze względu na wysokie koszty musieli podjąć decyzję o zamknięciu lokalu.

Z przykrością informujemy, że zbankrutowaliśmy, kończymy działalność z dużym zadłużeniem, moją ciężką chorobą wywołaną przewlekłym stresem, z mnóstwem zobowiązań, z podwójną ratą kredytu, brakiem możliwości zakupu opału na okres zimowy, po prostu nas nie będzie stać. A nawet mały domek z 1938 roku trzeba ogrzać. Staraliśmy się utrzymać na powierzchni przez ostatnie dwa lata, pracując z Moniką po 21 dni bez dnia wolnego, co nas obciążało fizycznie jak i psychicznie. Nasz synek idzie do pierwszej klasy, a nie mamy nawet na wyprawkę dla dziecka

- napisali właściciele

Teraz w miejscu "Rumianego Bistro" lub - jak kto woli - "Calabrii", stoi paczkomat. Tej restauracji nie pomogła nawet Magda Gessler.

Kuchenne Rewolucje w Olsztynie- Pyszności/ źródło: tko.pl
Kuchenne Rewolucje w Olsztynie- Pyszności/ źródło: tko.pl

Przepis na fit Kinder Bueno znajdziesz na naszym kanale YouTube

Wybrane dla Ciebie

Wrzucam na budyń i zapiekam. Ciasto znika w mgnieniu oka
Wrzucam na budyń i zapiekam. Ciasto znika w mgnieniu oka
Zrobiłam je z przepisu Karola Okrasy. Inne placki z cukinii mogą się schować
Zrobiłam je z przepisu Karola Okrasy. Inne placki z cukinii mogą się schować
Dodaj do gotującego się kalafiora. Zapomnisz o wzdęciach po tym warzywie
Dodaj do gotującego się kalafiora. Zapomnisz o wzdęciach po tym warzywie
Do surówki z kiszonej kapusty dodaj dwa składniki ekstra. Nikt nie będzie chciał słyszeć o starszej wersji
Do surówki z kiszonej kapusty dodaj dwa składniki ekstra. Nikt nie będzie chciał słyszeć o starszej wersji
Ekspresowa babka z najzdrowszymi polskimi owocami. Śpiesz się, bo sezon niedługo się skończy
Ekspresowa babka z najzdrowszymi polskimi owocami. Śpiesz się, bo sezon niedługo się skończy
Najzdrowsza wątróbka. Pełna żelaza, białka i najmniej zanieczyszczona
Najzdrowsza wątróbka. Pełna żelaza, białka i najmniej zanieczyszczona
Ten ser to skarb Podlasia, a Polacy prawie nie znają. Smaczniejszy niż gouda, napakowany białkiem jak kurczak
Ten ser to skarb Podlasia, a Polacy prawie nie znają. Smaczniejszy niż gouda, napakowany białkiem jak kurczak
Podpatrzyłam trik u Strzelczyka. W kilka minut kapusta na gołąbki jest miękka, a liście same odchodzą
Podpatrzyłam trik u Strzelczyka. W kilka minut kapusta na gołąbki jest miękka, a liście same odchodzą
Fasolkę po bretońsku gotuję z tym dodatkiem. Wychodzi gęsta bez mąki i zasmażki
Fasolkę po bretońsku gotuję z tym dodatkiem. Wychodzi gęsta bez mąki i zasmażki
Rusza sezon na zbiory tych polskich owoców. Nie ma nic lepszego dla odporności
Rusza sezon na zbiory tych polskich owoców. Nie ma nic lepszego dla odporności
Resztki z obiadu przerabiam na smarowidło do chleba. W diecie seniora to składnik na wagę złota
Resztki z obiadu przerabiam na smarowidło do chleba. W diecie seniora to składnik na wagę złota
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepszy tłuszcz do smażenia jajek to wcale nie masło
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepszy tłuszcz do smażenia jajek to wcale nie masło