InspiracjeKupił ciasto od popularnych projektantów Dolce&Gabbana. Jego cena zwala z nóg

Kupił ciasto od popularnych projektantów Dolce&Gabbana. Jego cena zwala z nóg

Internetowy twórca Szymon Kotarbiński kupił najdroższe ciasto od włoskiego duetu Dolce&Gabbana. Za panettone zapłacił pół tysiąca złotych.

Instagram
Instagram
Ewa

03.03.2023 | aktual.: 03.03.2023 13:45

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Mówi się, że rzeczy warte są tyle, ile ktoś chce za nie zapłacić. Dla fanów modowego duetu Dolce&Gabbana stworzono słodki deser w ekskluzywnym pudełku. Jego cena może być jednak gorzkim rozczarowaniem.

Najdroższe ciasto od projektanta

Chociaż projektanci kojarzą nam się z pokazami mody i ekskluzywnymi kosmetykami, to coraz częściej wychodzą poza swoją niszę i wchodzą w ciekawe współprace z nieoczywistymi markami i produktami. Włoski duet Dolce&Gabbana wypuścił limitowany zestaw prezentowy, w skład którego wchodzi klasyczne ciasto panettone. Wyrastająca na zakwasie babka uszlachetniona jest charakterystycznymi aromatami szafranu, kandyzowanych cytryn, pomarańczy i mandarynek. Producent podkreśla, że jest to połączenie smaków północy i południa Włoch.

Najdroższe ciasto- Pyszności/ źródło: Instagram
Najdroższe ciasto- Pyszności/ źródło: Instagram
Babka włoska Panettone D&G gości na stołach świątecznych u wszystkich kochających piękno i dobry smak. Niech w tym roku zagości również na Waszych wielkanocnych stołach!

- czytam na stronie dystrybutora

Duet projektantów stworzył ekskluzywne opakowanie, które może później stanowić ozdobę kuchni.

Influencer przetestował ekskluzywny deser

Zdecydowanie jest to przysmak dla osób, które nie mogą narzekać na brak gotówki. Za puszkę z babką i dodatkami zapłacimy niemal pół tysiąca złotych. Smak deseru postanowił przetestować Szymon Kotarbiński, znany jako Panicz Szymon.

Po otwarciu designerskiej puszki z charakterystycznym wzorem znajdujemy zawiniętą w różowy papier ze złotą wstążką babkę. Puszka nie tylko wygląda elegancko, ale również chroni ciasto przed wysychaniem. Obok panettone  znajduje się złoty nożyk i słodki krem do smarowania babki. Ciasto jest puszyste z wyraźnym smakiem sycylijskiego miodu. Twórca podkreśla, że jest to przysmak na specjalne okazje, ale czy warto wydać tak dużą sumę na panettone?

Przepis na pistacjową babkę wielkanocną znajdziesz na naszym kanale YouTube