Kurczak z kieszonkami z zoodlowanym batatem

Kurczak z kieszonkami z zoodlowanym batatem to gotowa receptura na udany obiad. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować prawdziwą ucztę dla całej rodziny.

Obrazek
Pyszności

Nasz batat nabrał ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 2 szczypty sól
  3. posiekana pietruszka do dekoracji
  4. 2 szczypty pieprz
  5. 1 łyżeczka cebula granulowana
  6. 1 łyżeczka czerwona papryka
  7. 2 plastry żółty ser
  8. kilka plastrów salami
  9. 1-2 szt. batat
  10. 2 łyżki oliwa z oliwek
  11. 1 łyżeczka rozmaryn

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania kurczaka. W tym celu dopraw mięso przy pomocy słodkiej papryki, cebuli granulowanej, soli i pieprzu. Nie zapomnij również o oliwie z oliwek.

Obrazek

2. Teraz ponacinaj kurczaka jak na zdjęciu poniżej.

Obrazek

3. W powstałych kieszonkach umieść na przemian żółty ser i salami.

Obrazek

4. Użyj zoodlera, aby przygotować z batata makaron. Następnie dodaj do niego oliwę z oliwek, rozmaryn, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Umieść piersi z kurczaka i zoodlowane bataty w formie do pieczenia, po czym wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Gotowe danie udekoruj posiekaną pietruszką. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

To najzdrowszy rodzaj. Wymiata toksyny z organizmu i wspiera serce
To najzdrowszy rodzaj. Wymiata toksyny z organizmu i wspiera serce
Z jagód robię nie tylko jagodziankę. Na widok tych bułeczek pocieknie ślinka
Z jagód robię nie tylko jagodziankę. Na widok tych bułeczek pocieknie ślinka
Przyprawa, która wprowadza w błąd. Wielu nie może uwierzyć, że składa się z czegoś innego
Przyprawa, która wprowadza w błąd. Wielu nie może uwierzyć, że składa się z czegoś innego
Każdy kęs to maślane niebo. Bretoński deser lepszy niż tarta
Każdy kęs to maślane niebo. Bretoński deser lepszy niż tarta
Robię pesto, które pachnie cytrusami. Nie ma w nim nawet listka bazylii
Robię pesto, które pachnie cytrusami. Nie ma w nim nawet listka bazylii
W lecie robię gołąbki bez zawijania. Są szybsze niż tradycyjne, ale smakują wyśmienicie
W lecie robię gołąbki bez zawijania. Są szybsze niż tradycyjne, ale smakują wyśmienicie
Francuzi zachwycają się tym sosem. Nasze babcie latem robią go na okrągło
Francuzi zachwycają się tym sosem. Nasze babcie latem robią go na okrągło
Pojechał na wakacje do Norwegii. W czasie zakupów cena ziemniaków i truskawek go zszokowała
Pojechał na wakacje do Norwegii. W czasie zakupów cena ziemniaków i truskawek go zszokowała
Z serka wiejskiego i cukinii robię kotlety. O zwykłe placki nikt nawet nie pyta
Z serka wiejskiego i cukinii robię kotlety. O zwykłe placki nikt nawet nie pyta
Czy ziemniaków nie można łączyć z mięsem? Wiele osób na pewno choć raz o tym słyszało
Czy ziemniaków nie można łączyć z mięsem? Wiele osób na pewno choć raz o tym słyszało
Gorzkie ogórki da się uratować. Babcine sposoby są niezawodne za każdym razem
Gorzkie ogórki da się uratować. Babcine sposoby są niezawodne za każdym razem
Czeski placek, który pokocha cała rodzina. A ty się nawet nie zmęczysz przy jego robieniu
Czeski placek, który pokocha cała rodzina. A ty się nawet nie zmęczysz przy jego robieniu