Ma prawie 64 lata. Wszyscy zastanawiają się, co robi, że tak pięknie wygląda, a jej metoda jest prosta

Małgorzata Pieczyńska od lat kojarzona jest ze zdrowym stylem życia i zasługującą na podziw sylwetką. Aktorka zdecydowała się na rezygnację z pewnych produktów i zastosowanie popularnej diety.

Jak dba o figurę Małgorzata PieczyńskaJak dba o figurę Małgorzata Pieczyńska
Źródło zdjęć: © Instagram: Małgorzata Pieczyńska (screenshot)

Pieczyńska jest znaną polską aktorką teatralną i filmową. Swoją karierę rozpoczęła w 1983 roku, kiedy zagrała w filmie "Wierna rzeka". Od 2013 roku wciela się w postać Aleksandry Chodakowskiej w popularnym serialu "M jak Miłość". To właśnie ta rola przyniosła jej największą rozpoznawalność. Jednak Małgorzata Pieczyńska nie jest kojarzona wyłącznie z grą aktorską.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Mini deserki z owocami robię co chwilę. Wszyscy się nimi zajadają

Jak Małgorzata Pieczyńska dba o wygląd?

Oprócz niezaprzeczalnego talentu aktorskiego Małgorzata Pieczyńska jest również znana ze swojej imponującej sylwetki. Dzisiaj, będąc po sześćdziesiątce, aktorka nadal zachwyca swoją urodą, która jest wynikiem zdrowego trybu życia, diety i regularnych ćwiczeń. Pieczyńska często dzieli się swoimi doświadczeniami i poradami na temat zdrowego stylu życia w mediach.

- Zawsze byłam aktywna fizycznie, trenowałam akrobatykę sportową, jazdę konną, skoki do wody. Całe życie roznosiła mnie energia i intuicyjnie czułam, że potrzebuję sportu. Takie perpetuum mobilem im więcej wysiłku, tym więcej energii miałam - powiedziała Pieczyńska w rozmowie z portalem Ohme.

Aktualnie Małgorzata Pieczyńska skupia się przede wszystkim na jodze. Mimo początkowego sceptycyzmu teraz nie wyobraża sobie dnia bez tej formy aktywności. Często dzieli się na Instagramie fragmentami swoich sesji jogi.

Małgorzata Pieczyńska regularnie uprawia jogę
Małgorzata Pieczyńska regularnie uprawia jogę © Instagram: Małgorzata Pieczyńska (screenshot)

Na jakiej diecie jest Małgorzata Pieczyńska?

W rozmowie z "Super Expressem" aktorka przyznała, że jest świadoma szkodliwości alkoholu dla zdrowia, dlatego stara się nie nadużywać go. Jednak nie zrezygnowała z niego całkowicie. Jak sama mówi, jest miłośniczką dobrego wina do obiadu i domowych nalewek, którymi chętnie częstuje swoich znajomych.

Pieczyńska zdecydowała się na rezygnację z jednego produktu: mięsa. Przeszła na dietę wegetariańską z trzech powodów: ekologicznego, zdrowotnego i etycznego.

- Nie chcę przyczyniać się do cierpienia zwierząt. Mięso zrobiło się niezwykle tanie i ludzie jedzą szalone ilości, co dla ekologii i zdrowia jest absolutnie niepotrzebne, a wręcz zagrażające - cytuje jej słowa portal kurierlubelski.pl.

Dodatkowo Małgorzata Pieczyńska stawia na produkty naturalne i ekologiczne. Jest wielką fanką roślin, ziół i grzybów. Regularnie przygotowuje herbaty ziołowe i domowe dżemy z płatków róż.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"