Magda Gessler odmówiła zjedzenia burgera. Nie wiedziała, że przygotował go finalista Masterchefa

Magda Gessler skrytykowała burgera z jednej restauracji. Nie wiedziała, że przygotował go finalista Masterchefa. Restauracja ostro zareagowała na krytykę.

Magda Gessler odmówiła burgera- Pyszności/ źródło: Canva, Instagram: Magda GesslerMagda Gessler odmówiła burgera- Pyszności/ źródło: Canva, Instagram: Magda Gessler
Ewa

GigaBuła w Poznaniu

W ubiegłą sobotę Magda Gessler odwiedziła poznańską galerię handlową. Obecność znanej restauratorki i osobowości telewizyjnej miała uświetnić otwarcie nowego konceptu gastronomicznego w galerii Poznania. Jedną z restauracji, której dania można spróbować, jest lokal "GigaBuła". Jest to sieć burgerowni, której właścicielem jest Isamu. To twórca i gamer, który na co dzień nagrywa rozgrywki z gier takich jak FIFA czy Counter Strike. Początkowo był to foodtruck, jednak obecnie sieć rozwinęła się o kolejne lokale w Wielkopolsce.

Magda Gessler skrytykowana przez restaurację

Podczas wizyty Magdy Gessler w galerii handlowej, zaserwowano jej burgera "Śmierdziel" z GigaBuły. Zgromadzeni fani czekali na werdykt i ocenę smaku. Restauratorka nie była zadowolona i skrytykowała poznańską burgerownię. Lokal natychmiastowo  zareagował, zwracając uwagę na to, że burger został przygotowany przez... byłego finalistę MasterChefa, którego potrawy niejednokrotnie zachwycały jurorkę.

Jeśli chodzi o Magdę Gessler, zawiedliśmy się strasznie...Bugera specjalnie ze Śląska przyjechał przygotować zwycięzca Master Cheefa - Mateusz Güncel , z którym współpracujemy od samego powstania pomysłu Giga Buły.
Już na początku gdy Magda Gesler usłyszała nazwę „giga smierdziel”, nasza super telewizyjna gwiazda od razu zaczęła grymasić.Burger leżał i czekał ponad 30 min zanim Pani Magda go spróbowała… spróbowała to dużo powiedziane, ledwo skubnęła (edit: polizała) mięso i powiedziała po prostu - „do dupy”, a na sam koniec poleciła innego burgera.Oprócz tego Pani Magda stwierdziła, że mięso nie jest przygotowywane na grillu, a tłuszczu - sądziliśmy, że kubki smakowe Pani Magdy są w stanie rozróżnić tak istotny szczegół w burgerze.Na tym testy się zakończyły. Brak próby bułki, serów, sosów czy pozostałych dodatków.MR.Kryha - spróbował kilku pozycji, rzetelnie ocenił je w CAŁOŚCI i przekazał swoje sugestie.Magda Gessler - Nierzetelna opinia praktycznie bez testu. Zero profesjonalizmu. Cieszymy się, że nikt nie dostał z tacki.
PS. Panią Magdę zaprosiła galeria, a my wiemy, że mamy topowe burgery w Polsce.Pani Magda nie musi nas przepraszać, bo nasz szef IsAmU też nie lubi jeść w Pani restauracjach.

W internecie zawrzało

GigaBuła wywołała niemałe poruszenie w internecie. Jedni stanęli po stronie restauracji, oskarżając Magdę Gessler o to, że nawet nie spróbowała dobrze wszystkich składników. Inni z kolei zwracają uwagę na to, że już sama nazwa potrawy jest odpychająca, a restauratorka ma rację. Na nagraniach z samej degustacji widać, że jurorka MasterChefa przegryzła kęs kanapki i dopiero wydała opinię.

Miałeś okazję jeść w "GigaBule"? Jakie były Twoje wrażenia?

Przepis na burgera Drwala znajdziesz na naszym kanale YouTube

Wybrane dla Ciebie
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Na kolację wigilijną robię dorsza. Nie ma ości, a ta panierka chrupie aż miło
Na kolację wigilijną robię dorsza. Nie ma ości, a ta panierka chrupie aż miło
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
Siostra Anastazja dodaje do farszu do uszek. Wychodzi pełen smaku i kremowy
Siostra Anastazja dodaje do farszu do uszek. Wychodzi pełen smaku i kremowy
To najlepszy farsz do pierogów na wigilię. Kapusta jest miękka, delikatna, ale nie brakuje jej smaku
To najlepszy farsz do pierogów na wigilię. Kapusta jest miękka, delikatna, ale nie brakuje jej smaku
Żadna woda czy mleko. Wybieram inny płyn do moczenia i suszone grzyby są mięciutkie, a smak jeszcze wyraźniejszy
Żadna woda czy mleko. Wybieram inny płyn do moczenia i suszone grzyby są mięciutkie, a smak jeszcze wyraźniejszy
Odkąd zrobiłam pierwszy raz, rodzina nie chce słyszeć o innym. Jest tak kremowy i delikatny, że rozpływa się w ustach
Odkąd zrobiłam pierwszy raz, rodzina nie chce słyszeć o innym. Jest tak kremowy i delikatny, że rozpływa się w ustach
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟