Magda Gessler schudła 10 kg. Ma prostą metodę, ale nie każdy da radę
12. sezon "MasterChefa" startuje już we wrześniu. Fani show będą mogli oglądać w akcji odchudzoną Magdę Gessler; restauratorka zrzuciła już 10 kilogramów. Jak tego dokonała? Dziennikarz Wirtualnej Polski postanowił dowiedzieć się tego u samego źródła. Zawitał na plan odcinka i przeprowadził z Gessler wywiad. Teraz wszystko jest już jasne.
17.06.2023 | aktual.: 17.06.2023 10:08
Magda Gessler pozostaje najbardziej rozpoznawalną twarzą polskiej sceny kulinarnej. Kariera medialna 69-letniej restauratorki nie hamuje nawet na chwilę. Od marca możemy ją oglądać w roli prowadzącej nowego, dwudziestego szóstego sezonu "Kuchennych Rewolucji", a we wrześniu już po raz dwunasty będzie oceniała surowym okiem uczestników "MasterChefa". Tym razem pokaże się tam już odmieniona.
Sposób Magdy Gessler na chudnięcie
Zmiana w wyglądzie najsłynniejszej polskiej restauratorki nie pozostała niezauważona przez fanów i dziennikarzy. Reporter Wirtualnej Polski postanowił więc wybrać się na plan jednego z odcinków "MasterChefa" i zapytać Gessler, jakie metody stoją za zrzuceniem przez nią zbędnych kilogramów. Jak dużo musiała poświęcić, żeby waga zaczęła spadać?
Zapytana o to Magda Gessler najpierw wspomniała o autodyscyplinie, osiągniętej przez ogromną ilość pracy. Restauratorka podkreśliła, że między nagrywaniem "Kuchennych Rewolucji" (które to trwało pół roku), i nowego "MasterChefa" były zaledwie cztery dni różnicy. To sprawiło, że Magda Gessler wręcz musiała postawić na dyscyplinę i dietę, bo bez nich po prostu nie starczyłoby jej sił.
Drugim wspomnianym przez restauratorkę aspektem odchudzania była "odmieniona filozofia podchodzenia do codzienności". Kiedy Filip Borowiak, dziennikarz Wirtualnej Polski, poprosił o doprecyzowanie kwestii diety, Gessler przyznała, że wszystkie posiłki podzieliła przez... pięć. Je niewielkie śniadania, w południe spożywa sałatkę, a następnie na przykład jakąś pastę. Przy tym wszystkim stara się też trzymać daleko od mięsa.
W wywiadzie dla Wirtualnej Polski Magda Gessler poskarżyła się też nieco na krakowskie usługi gastronomiczne. Jak stwierdziła, przebywając tam, nie je właściwie w ogóle. Zapowiedziała też, że po powrocie do domu zamierza zjeść pomidory z ziemniakami z pieca. Czyżby ulubiona, domowa przekąska? Jeśli daje takie efekty — to my również się na nią zapisujemy!