Magda Gessler schudła 10 kg. Ma prostą metodę, ale nie każdy da radę

12. sezon "MasterChefa" startuje już we wrześniu. Fani show będą mogli oglądać w akcji odchudzoną Magdę Gessler; restauratorka zrzuciła już 10 kilogramów. Jak tego dokonała? Dziennikarz Wirtualnej Polski postanowił dowiedzieć się tego u samego źródła. Zawitał na plan odcinka i przeprowadził z Gessler wywiad. Teraz wszystko jest już jasne. 

ObrazekFacebook/Magda Gessler

Magda Gessler pozostaje najbardziej rozpoznawalną twarzą polskiej sceny kulinarnej. Kariera medialna 69-letniej restauratorki nie hamuje nawet na chwilę. Od marca możemy ją oglądać w roli prowadzącej nowego, dwudziestego szóstego sezonu "Kuchennych Rewolucji", a we wrześniu już po raz dwunasty będzie oceniała surowym okiem uczestników "MasterChefa". Tym razem pokaże się tam już odmieniona.

Obrazek
Magda Gessler wystąpi w "MasterChefa" już odmieniona - Pyszności; foto: Facebook

Sposób Magdy Gessler na chudnięcie

Zmiana w wyglądzie najsłynniejszej polskiej restauratorki nie pozostała niezauważona przez fanów i dziennikarzy. Reporter Wirtualnej Polski postanowił więc wybrać się na plan jednego z odcinków "MasterChefa" i zapytać Gessler, jakie metody stoją za zrzuceniem przez nią zbędnych kilogramów. Jak dużo musiała poświęcić, żeby waga zaczęła spadać?

Zapytana o to Magda Gessler najpierw wspomniała o autodyscyplinie, osiągniętej przez ogromną ilość pracy. Restauratorka podkreśliła, że między nagrywaniem "Kuchennych Rewolucji" (które to trwało pół roku), i nowego "MasterChefa" były zaledwie cztery dni różnicy. To sprawiło, że Magda Gessler wręcz musiała postawić na dyscyplinę i dietę, bo bez nich po prostu nie starczyłoby jej sił.

Drugim wspomnianym przez restauratorkę aspektem odchudzania była "odmieniona filozofia podchodzenia do codzienności". Kiedy Filip Borowiak, dziennikarz Wirtualnej Polski, poprosił o doprecyzowanie kwestii diety, Gessler przyznała, że wszystkie posiłki podzieliła przez... pięć. Je niewielkie śniadania, w południe spożywa sałatkę, a następnie na przykład jakąś pastę. Przy tym wszystkim stara się też trzymać daleko od mięsa. 

Obrazek
Magda Gessler przepada za ziemniakami z pomidorami z pieca. W Krakowie takich nie ma? - Pyszności; foto: Canva

W wywiadzie dla Wirtualnej Polski Magda Gessler poskarżyła się też nieco na krakowskie usługi gastronomiczne. Jak stwierdziła, przebywając tam, nie je właściwie w ogóle. Zapowiedziała też, że po powrocie do domu zamierza zjeść pomidory z ziemniakami z pieca. Czyżby ulubiona, domowa przekąska? Jeśli daje takie efekty — to my również się na nią zapisujemy!

Wybrane dla Ciebie
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat