Szybkie danie na obiad od Ani Starmach. Jest zielone, smaczne i błyskawiczne!

Ilość obowiązków i ciągłe zabieganie powodują, że w tygodniu nie masz czasu na przygotowanie wykwintnego obiadu. W takiej sytuacji najczęściej sięgasz po coś szybkiego i łatwego w przygotowaniu. I taki właśnie jest makaron od Ani Starmach. Zachwyca smakiem i wyglądem, a twoi domownicy na pewno będą zachwyceni.

ObrazekPyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube Obfite i smaczne i screen z https://www.instagram.com/ania_starmach/
Karol Wiak

Makaron od Ani Starmach - w czym tkwi jego wyjątkowość?

Na samym początku, warto podkreślić, że to błyskawiczne w przygotowaniu danie, którego podstawą jest pesto z rukoli oraz pomidorki koktajlowe. Makaron od Ani Starmach to nie tylko smaczny obiad, ale proste w przygotowaniu danie, które wygląda naprawdę wspaniale. Jak podkreśla w swoim przepisie, popularna jurorka i kucharka, jest on obłędne zielony, zachwycająco smaczny i błyskawiczny w przygotowaniu. Nie pozostaje ci zatem nic innego, jak sięgnąć właśnie po tę recepturę. Możemy cię zapewnić, że efekt pozytywnie cię zaskoczy.

Obrazek
Makaron spaghetti - Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube Obfite i smaczne

Jak przygotować makaron od Ani Starmach?

Wszystko jest naprawdę banalne i szybkie, nawet gdy masz ograniczoną ilość czasu. Co ważne, taki makaron idealnie smakuje zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Która będzie lepsza? O tym zadecyduj już sam.

Składniki:

  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 250 g makaronu spaghetti
  • kulka mozzarelli.

Składniki na pesto:

  • 20 g tartego parmezanu
  • 2 garści rukoli
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • sól i pieprz do smaku
  • 5 łyżek oliwy.

Sposób przygotowania:

Makaron od Ani Starmach robi się szybko, łatwo i przyjemnie. Rozpocznij od ugotowania makaronu spaghetti w osolonej wodzie. Zalecany czas gotowania to około 10-12 minut - najważniejsze jest jednak to, by był on al dente. Teraz kolej na przygotowanie zielonego pesto. W tym celu wrzuć do blendera wszystkie powyższe składniki na pesto i dokładnie je zblenduj. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, to dodaj jeszcze odrobinę oliwy. Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, natomiast mozzarellę w plasterki. Twoje danie jest już praktycznie gotowe.

Obrazek
Pesto z rukoli - Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube Obfite i smaczne

Pozostaje ci jeszcze wymieszać makaron z pesto i na wierzch dodać pomidorki koktajlowe oraz mozzarellę. Smacznego!

Jeśli masz czas na nieco dłuższe gotowanie, to z pewnością zainteresuje cię przepis na kotlety schabowe z ogórkiem i kiełbasą. Znajdziesz go na naszym kanale YouTube:

Wybrane dla Ciebie

Do dżemu z dyni i pomarańczy dodaję ekstra składnik. Doskonale podbija smak
Do dżemu z dyni i pomarańczy dodaję ekstra składnik. Doskonale podbija smak
Są słodkie i kaloryczne. Więc dlaczego dietetycy tak bardzo polecają te słodycze?
Są słodkie i kaloryczne. Więc dlaczego dietetycy tak bardzo polecają te słodycze?
Lubisz kruszonkę? Twierdząca odpowiedź pokieruje cię prosto do kolekcji Rozkosznego
Lubisz kruszonkę? Twierdząca odpowiedź pokieruje cię prosto do kolekcji Rozkosznego
Dodaj do ciasta na kopytka. Będą miękkie i delikatne, ale nie rozpadną się
Dodaj do ciasta na kopytka. Będą miękkie i delikatne, ale nie rozpadną się
Włoskie tiramisu czy polski sernik? Teraz nie musisz wybierać
Włoskie tiramisu czy polski sernik? Teraz nie musisz wybierać
Mielę, doprawiam i smażę jak kotlety. To mój sposób na tani obiad
Mielę, doprawiam i smażę jak kotlety. To mój sposób na tani obiad
Farsz w gołąbkach jest twardy i zbity? Oto co jest tego powodem
Farsz w gołąbkach jest twardy i zbity? Oto co jest tego powodem
Złoto we Francji dla polskich serów. O sekretach tych najlepszych mówi juror z Polski
Złoto we Francji dla polskich serów. O sekretach tych najlepszych mówi juror z Polski
Ten rosół piją największe gwiazdy, by zachować młodość. Efekt już przy 1 filiżance dziennie
Ten rosół piją największe gwiazdy, by zachować młodość. Efekt już przy 1 filiżance dziennie
Kaszubi nazywają je "biednym ciastem". Zrobisz je z tanich i prostych składników
Kaszubi nazywają je "biednym ciastem". Zrobisz je z tanich i prostych składników
"Wszystko, co zarobiłem, przejadłem i przepiłem". Tak Robert Makłowicz został krytykiem kulinarnym
"Wszystko, co zarobiłem, przejadłem i przepiłem". Tak Robert Makłowicz został krytykiem kulinarnym
Klopsiki w tym sosie to niebo w gębie. Są aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne
Klopsiki w tym sosie to niebo w gębie. Są aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne