Makaron z kurczakiem z jednego garnka

Makaron z kurczakiem z jednego garnka to gotowy pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować dla swoich bliskich prawdziwą ucztę 😉

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 600 g passata pomidorowa
  2. 2 szt. pierś z kurczaka
  3. 400 ml woda
  4. 1 szkl. mozzarella
  5. 1 łyżeczka papryka słodka
  6. 1/3 szt. cebula
  7. 2 ząbki czosnek
  8. 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  9. 1 łyżeczka bazylia
  10. 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
  11. 1 szczypta sól
  12. 1 szczypta pieprz
  13. 400 g makaron

Sposób przygotowania:

1. W garnku podsmaż kurczaka. Nie zapomnij doprawić go przy pomocy soli, pieprzu i czosnku. Odłóż kurczaka na bok.

Obrazek

2. W tym samym garnku połącz cebulę i czosnek. Następnie dodaj passatę pomidorową, wodę, zioła prowansalskie, bazylię i słodką paprykę.

Obrazek

3. Teraz dodaj wcześniej przygotowanego kurczaka...

Obrazek

4. ...i surowy makaron.

Obrazek

5. Gotuj całość pod przykryciem przez 15 minut.

Obrazek

6. Dodaj mozzarellę i dokładnie wymieszaj całość.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków