Nagrała rodziców, którzy pierwszy raz próbowali polskiej kiełbasy. Reakcja Koreańczyków powala

Kiełbasa to obok żurku, schabowego i pierogów jedna z wizytówek polskiej kuchni. W naszym kraju jest przez większość uwielbiana. Jak jednak jej smak oceniają za granicą? Zobaczcie reakcję pary Koreańczyków, którzy po raz pierwszy próbowali polskiego specjału.

ObrazekCzy polska kiełbasa podbiła podniebienia Koreańczyków? - Pyszności; Fot. YouTube: Crazy Korean Cooking (screenshot)

Filmik został udostępniony przez Crazy Korean Cooking - kanał na You Tube, poświęcony koreańskiej kuchni i okraszony dużą ilością humoru. Autorka nagrań często udostępnia materiały, ukazujące reakcje jej rodziców na smak dań z innych części świata. Przyszedł też czas na polski delikates, czyli kiełbasę. Czy nasz specjał zdał egzamin i podbił podniebienia Koreańczyków?

Pierwszy raz w życiu jedli polską kiełbasę. Ich reakcja jest bezcenna

Para Koreańczyków po raz pierwszy w życiu próbowała polskiej kiełbasy i, jak widać na nagraniu, byli tym naprawdę podekscytowani. Ojciec autorki wideo już w poprzednich filmikach dał się poznać jako bardzo pozytywna osoba. Również teraz żartował, wygłupiał się, zakładał całe pęto na szyję. Razem z matką dziewczyny zrobili prawdziwe show.

Już po pierwszym kęsie da się zauważyć, że polski specjał bardzo przypadł im do gustu. Najpierw zjedli kilka plasterków świeżej kiełbasy, a resztę postanowili zgrillować. Mięso piekli zupełnie inaczej, niż my zwykliśmy to robić - na ruszt wrzucili całe laski, bez uprzedniego pokrojenia ich czy nacięcia. Jak widać jednak, mięso ładnie się zarumieniło. Przyszła więc pora na degustację.

Polska kiełbasa w koreańskim stylu

Tutaj Koreańczycy postawili na małe eksperymenty. Polski przysmak połączyli z tradycyjnymi koreańskimi dodatkami. Zajadali się więc kiełbasą połączoną z ryżem, kimchi, czyli kiszonymi warzywami i wasabi. Wszystkie składniki łączyli ze sobą i zawijali w płaty glonów nori. Zebranym przy stole uśmiechy nie schodziły w ust. "Przepyszna" - komentowali smak polskiej kiełbasy.

Pod filmikiem pojawiła się fala pozytywnych komentarzy. Jedni zachwalali atmosferę, jaka panuje na nagraniu, kolejni zaś wskazywali, że sami są fanami polskiej kiełbasy. Jeden z internautów stwierdził, że jego szare komórki zbudowane są w połowie z polskiego specjału, a najbardziej smakuje mu podsmażona w jajecznicy i duszona z ziemniakami.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej