WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

Najprostsza i sprawdzona masa do tortu w zasięgu ręki

Masa do tortu to podstawa jeśli chodzi o świat wypieków, dlatego dziś chciałam podzielić się z Wami idealnym przepisem, który stosuje na co dzień w kuchni Pyszności. Jest mega prosty i szybki w przygotowaniu, co więcej opiera się jedynie na 3 składnikach. Czego chcieć więcej?

Obrazek
Frania

Jakiś czas temu pokazałam Wam jak przygotować wysoki biszkopt, który świetnie nada się jako baza tortu. Filmik ten cieszył się ogromną popularnością, dlatego czas na najprostszą masę do tortu, która uda się za każdym razem.

Potrzebne składniki:

  • 500 ml śmietanka 30%
  • 5 łyżek cukier puder
  • 400 g serek mascarpone
Obrazek

Najprostsza masa tortowa - krok po kroku:

  1. Przy pomocy miksera ubij śmietankę 30%. Pamiętaj, że produkt musi być dobrze schłodzony.
  2. Kiedy już śmietanka zacznie gęstnieć, zacznij dodawać stopniowo cukier puder. Pamiętaj, że najlepiej wcześniej go przesiać.
  3. Jako ostatni składnik dodaj serek mascarpone. Go również dodawaj małymi partiami.
  4. I to wszystko! Idealna masa do tortów jest już gotowa.

Tak przygotowaną masę możesz zacząć rozprowadzać na biszkopcie, tworząc prawdziwe arcydzieło. Co więcej, możesz wykorzystać ją również do udekorowania bezy, czy wykorzystać jako farsz do rurek lub rożków na słodko. Możliwości jest naprawdę bardzo wiele!

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser