Naleśnik pieczony w piekarniku

Naleśnik pieczony w piekarniku w rozmiarze XXL to gotowy pomysł na pyszne śniadanie dla całej rodziny. Nie dość, że jest mega smaczny, to jeszcze przygotujesz go w mgnieniu oka.

Obrazek
Pyszności

Cała receptura jest bardzo prosta, dlatego przy przygotowaniu smacznego śniadania mogą pomóc również maluchy. Będzie to dla nich świetna frajda! A Ty już nigdy więcej nie zmarnujesz zbyt dużo czasu na pojedyncze smażenie całej masy naleśników.

Potrzebne składniki:

          
  • 370 ml mleka
  • 1/4 szkl. cukru pudru
  • 2 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g roztopionego masła
  • ulubione owoce

Naleśnik pieczony w piekarniku - krok po roku:

         
  1. Cały proces rozpocznij do połączenia jajek i mleka. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
  2. Teraz połącz suche składniki: mąkę, cukier puder, sól oraz proszek do pieczenia.
  3. Do suchej mieszanki zacznij dodawać stopniowo mokre składniki.
  4. Jako ostatni składnik dodaj roztopione masło.
  5. Powstałą bazę na naleśniki przelej do formy do pieczenia. Pamiętaj, aby wcześniej wyłożyć ją papierem do pieczenia.
  6. Teraz wystarczy, że dodasz swoje ulubione owoce i wstawisz formę do nagrzanego piekarnika na ok. 25 minut (temp. 210 stopni Celsjusza).
  7. I to wszystko! Gotowy naleśnik możesz posypać cukrem pudrem lub dodać roztopioną czekoladę.
naleśnik pieczony w piekarniku

Jak sama widzisz, naleśnik pieczony w piekarniku to sprawdzony sposób na śniadanie. W moim domowym menu zagościł na stałe. Mam nadzieję, że podobnie będzie i u Ciebie!

Wybrane dla Ciebie
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty do obiadu. Smakuje jak w restauracji
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty do obiadu. Smakuje jak w restauracji
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥