Naleśnik pieczony w piekarniku

Naleśnik pieczony w piekarniku w rozmiarze XXL to gotowy pomysł na pyszne śniadanie dla całej rodziny. Nie dość, że jest mega smaczny, to jeszcze przygotujesz go w mgnieniu oka.

Obrazek
Pyszności

Cała receptura jest bardzo prosta, dlatego przy przygotowaniu smacznego śniadania mogą pomóc również maluchy. Będzie to dla nich świetna frajda! A Ty już nigdy więcej nie zmarnujesz zbyt dużo czasu na pojedyncze smażenie całej masy naleśników.

Potrzebne składniki:

          
  • 370 ml mleka
  • 1/4 szkl. cukru pudru
  • 2 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g roztopionego masła
  • ulubione owoce

Naleśnik pieczony w piekarniku - krok po roku:

         
  1. Cały proces rozpocznij do połączenia jajek i mleka. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
  2. Teraz połącz suche składniki: mąkę, cukier puder, sól oraz proszek do pieczenia.
  3. Do suchej mieszanki zacznij dodawać stopniowo mokre składniki.
  4. Jako ostatni składnik dodaj roztopione masło.
  5. Powstałą bazę na naleśniki przelej do formy do pieczenia. Pamiętaj, aby wcześniej wyłożyć ją papierem do pieczenia.
  6. Teraz wystarczy, że dodasz swoje ulubione owoce i wstawisz formę do nagrzanego piekarnika na ok. 25 minut (temp. 210 stopni Celsjusza).
  7. I to wszystko! Gotowy naleśnik możesz posypać cukrem pudrem lub dodać roztopioną czekoladę.
naleśnik pieczony w piekarniku

Jak sama widzisz, naleśnik pieczony w piekarniku to sprawdzony sposób na śniadanie. W moim domowym menu zagościł na stałe. Mam nadzieję, że podobnie będzie i u Ciebie!

Wybrane dla Ciebie
W Chinach się nim zachwycają. Mało kto wie, że ten nietypowy grzyb rośnie też w Polsce
W Chinach się nim zachwycają. Mało kto wie, że ten nietypowy grzyb rośnie też w Polsce
Co roku robię to ciasto na Wszystkich Świętych. Nazwa idealnie pasuje do tego dnia
Co roku robię to ciasto na Wszystkich Świętych. Nazwa idealnie pasuje do tego dnia
Tak przygotowane mięsko rozpada się pod widelcem. Mięciutkie i delikatne
Tak przygotowane mięsko rozpada się pod widelcem. Mięciutkie i delikatne
Na Wszystkich Świętych robię moje popisowe flaczki. Przy tym przepisie nikt nie kręci nosem
Na Wszystkich Świętych robię moje popisowe flaczki. Przy tym przepisie nikt nie kręci nosem
Wrzucam do słoika z orzechami włoskimi. Dzięki temu nie pleśnieją i zachowują trwałość na dłużej
Wrzucam do słoika z orzechami włoskimi. Dzięki temu nie pleśnieją i zachowują trwałość na dłużej
Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna. Taka zupa starczy za cały obiad
Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna. Taka zupa starczy za cały obiad
Już nie borówki, nie truskawki. Jesienią robię pierogi z innymi owocami i serkiem
Już nie borówki, nie truskawki. Jesienią robię pierogi z innymi owocami i serkiem
Robert Makłowicz tak podkręca smak pomidorówki. Dla wielu gospodyń to nie do pomyślenia
Robert Makłowicz tak podkręca smak pomidorówki. Dla wielu gospodyń to nie do pomyślenia
Dasz się zaprosić do wspólnego stołu? Ikea ma na to praktyczny sposób
Dasz się zaprosić do wspólnego stołu? Ikea ma na to praktyczny sposób
Po niedzieli robię zawsze sałatkę rosołową. Przy niej nawet gyros może się schować
Po niedzieli robię zawsze sałatkę rosołową. Przy niej nawet gyros może się schować
W jakiej temperaturze piec pałki z kurczaka? Wtedy wyjdą soczyste, ale nie będą surowe
W jakiej temperaturze piec pałki z kurczaka? Wtedy wyjdą soczyste, ale nie będą surowe
Gotuję jajka i robię fińskie masło. To proste i pyszne smarowidło do chleba
Gotuję jajka i robię fińskie masło. To proste i pyszne smarowidło do chleba