Naleśnik pieczony w piekarniku

Naleśnik pieczony w piekarniku w rozmiarze XXL to gotowy pomysł na pyszne śniadanie dla całej rodziny. Nie dość, że jest mega smaczny, to jeszcze przygotujesz go w mgnieniu oka.

Obrazek
Pyszności

Cała receptura jest bardzo prosta, dlatego przy przygotowaniu smacznego śniadania mogą pomóc również maluchy. Będzie to dla nich świetna frajda! A Ty już nigdy więcej nie zmarnujesz zbyt dużo czasu na pojedyncze smażenie całej masy naleśników.

Potrzebne składniki:

          
  • 370 ml mleka
  • 1/4 szkl. cukru pudru
  • 2 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g roztopionego masła
  • ulubione owoce

Naleśnik pieczony w piekarniku - krok po roku:

         
  1. Cały proces rozpocznij do połączenia jajek i mleka. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
  2. Teraz połącz suche składniki: mąkę, cukier puder, sól oraz proszek do pieczenia.
  3. Do suchej mieszanki zacznij dodawać stopniowo mokre składniki.
  4. Jako ostatni składnik dodaj roztopione masło.
  5. Powstałą bazę na naleśniki przelej do formy do pieczenia. Pamiętaj, aby wcześniej wyłożyć ją papierem do pieczenia.
  6. Teraz wystarczy, że dodasz swoje ulubione owoce i wstawisz formę do nagrzanego piekarnika na ok. 25 minut (temp. 210 stopni Celsjusza).
  7. I to wszystko! Gotowy naleśnik możesz posypać cukrem pudrem lub dodać roztopioną czekoladę.
naleśnik pieczony w piekarniku

Jak sama widzisz, naleśnik pieczony w piekarniku to sprawdzony sposób na śniadanie. W moim domowym menu zagościł na stałe. Mam nadzieję, że podobnie będzie i u Ciebie!

Wybrane dla Ciebie

Mięciutkie i elastyczne naleśniki bez grama mąki. Kluczem do sukcesu jest inny składnik
Mięciutkie i elastyczne naleśniki bez grama mąki. Kluczem do sukcesu jest inny składnik
Pizza bez włączania piekarnika. Szybsza niż zamówienie na dowóz
Pizza bez włączania piekarnika. Szybsza niż zamówienie na dowóz
Był kultowym deserem w PRL. Dziś prawie nikt go nie robi, choć przepis jest prosty
Był kultowym deserem w PRL. Dziś prawie nikt go nie robi, choć przepis jest prosty
Okrasa wrzuca na patelnię i wbija jajka. Nawet na wczasach all inclusive nie dają takiej szakszuki
Okrasa wrzuca na patelnię i wbija jajka. Nawet na wczasach all inclusive nie dają takiej szakszuki
Znudziły mi się pierogi ruskie. Odkąd mam ten przepis, robię kapitańskie
Znudziły mi się pierogi ruskie. Odkąd mam ten przepis, robię kapitańskie
Najlepsze ciasto na lato. Rozkoszny po raz kolejny zadbał o szczegóły
Najlepsze ciasto na lato. Rozkoszny po raz kolejny zadbał o szczegóły
Jak kisić ogórki, aby nie były puste w środku? Sprawdź prosty trik
Jak kisić ogórki, aby nie były puste w środku? Sprawdź prosty trik
Nowy słodki trend nad Bałtykiem. Czy wygryzie popularne gofry?
Nowy słodki trend nad Bałtykiem. Czy wygryzie popularne gofry?
Azjaci testują polecany przez Igę Świątek makaron z truskawkami. Ich miny mówią same za siebie
Azjaci testują polecany przez Igę Świątek makaron z truskawkami. Ich miny mówią same za siebie
Podczas smażenia kurczaka pojawia się biała piana. Niewielu wie, co jest powodem
Podczas smażenia kurczaka pojawia się biała piana. Niewielu wie, co jest powodem
Tak wybierzesz najsmaczniejsze pomidory na targu. Wystarczy, że powąchasz je w odpowiednim miejscu
Tak wybierzesz najsmaczniejsze pomidory na targu. Wystarczy, że powąchasz je w odpowiednim miejscu
Wlewam 100 ml do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i bardzo soczyste
Wlewam 100 ml do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i bardzo soczyste