Omlet na 3 ciekawe sposoby

Omlet to podstawa jeśli chodzi o śniadanie w naszych domach. I żeby nam się nie przejadł po pewnym czasie, przygotowujemy go na kilka ciekawych sposobów. Oto one!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Bekon i Jalapeño

  1. 3 szt. jajka
  2. 50 g boczek usmażony
  3. 20 g marynowane jalapeño
  4. 30 g ser cheddar starty
  5. 1 szczypta pieprz

Kurki i Szpinak

  1. 1 szczypta sól
  2. 1 szczypta pieprz
  3. 3 szt. jajka
  4. 50 g kurki
  5. 50 g szpinak baby
  6. 20 g ser feta
  7. 1 łyżka masło do smażenia

Szynka i Mozzarella

  1. 3 szt. jajka
  2. 4 szt. szynka wędzona
  3. 40 g ser mozzarella starty
  4. 1/4 szkl. szczypiorek posiekany

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować pierwszy omlet, umieść na rozgrzanej patelni jajka. Następnie dodaj na środku ser, podsmażony boczek i marynowane jalapeño.

Obrazek

2. Smaż pod przykryciem kilka minut i dopraw do smaku pieprzem. Następnie przełóż na talerz i zwiń w rulon.

Obrazek

3. Aby przygotować drugi omlet, na początku podsmaż na patelni kurki i szpinak. Dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

4. Na patelni umieść jajka, po czym dodaj mieszankę z grzybów i szpinaku. Podobnie jak wcześniej smaż pod przykryciem przez kilka minut. Podawaj z fetą.

Obrazek

5. I na koniec omlet z szyną i serem. Tak jak w pierwszym przypadku, umieść na patelni jajka. Następnie dodaj szynkę, ser i szczypiorek.

Obrazek

6. Przełóż na talerz i zwiń w rulon.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków