Piętrowiec z kurczakiem, papryką i boczkiem

Tym razem mamy dla was pyszną przekąskę z samymi rarytasami. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 łyżeczka czosnek w proszku
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1 opakowanie ser w plastrach
  4. 1 szt. żółta papryka
  5. 1 szt. czerwona papryka
  6. 1 łyżeczka cebula w proszku
  7. 1 łyżeczka papryka wędzona
  8. 1 łyżeczka pieprz cayenne
  9. 1 łyżeczka pieprz
  10. 1 łyżeczka chilli
  11. 4 szt. pierś z kurczaka
  12. 3 opakowania boczek w plastrach
  13. 1 szkl. sos barbecue
Sposób przygotowania:

1. W małej miseczce połącz ze sobą czosnek w proszku, cebulę w proszku, sól, paprykę wędzoną, pieprz cayenne, pieprz oraz chilli. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. 4 piersi z kurczaka podziel na mniejsze kawałki i połącz je z miksem przypraw.

Obrazek

3. W formie do pieczenia ułóż warstwę z boczku w plastrach. Następnie ułóż połowę filetów z kurczaka.

Obrazek

4. Na wierzchu rozprowadź sos barbecue. Następnie ułóż plastry sera i żółtą paprykę.

Obrazek

5. I ponownie powtórz cały proces. Tym razem na samej górze ułóż kawałki czerwonej papryki.

Obrazek

6. Zawiń wystające kawałki boczku do środka. Piecz pod folią aluminiową przez godzinę (180 stopni Celsjusza). I następne pół godziny bez przykrycia (180 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Przełóż piętrowiec na blachę do pieczenia i posmaruj go sosem barbecue. Następnie grilluj przez 5 minut.

Obrazek

8. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników