Pokazała swoje śniadanie. Gwiazda "Rodziny zastępczej" nie kładzie na kanapki wędliny ani sera
Monika Mrozowska znana jest przede wszystkim z kultowego serialu "Rodzina zastępcza". Ostatnio podzieliła się przepisem na oryginalne kanapki. Nie ma na nich ani wędlin, ani sera. Są za to inne składniki. Jakie? Przekonajcie się sami!
17.05.2023 08:25
Od małego słyszeliśmy, że śniadanie to najbardziej istotny posiłek w ciągu dnia i pod żadnym pozorem nie możemy go unikać. Inaczej nie będziemy mieć energii i możemy zacząć objadać się przez resztę dnia. Dlatego też powinno być pyszne i pożywne. Serialowa Majka pochwaliła się, jak wygląda śniadanie w jej rodzinie.
Monika Mrozowska przygotowała kanapki. Takich nigdy nie widzieliście
Wydaje się, że jej śniadanie to po prostu chleb z jajkiem i dodatkami. Jeśli przyjrzymy się bardziej, to zauważymy coś nietypowego. Największą robotę wykonują tu... dodatki. I to nie byle jakie! Podstawą jest tu pasta z nerkowca, która zastępuje masło. Składnik ten dodaje energii, dzięki niemu łatwo oprzeć się pokusie podjadania. Kolejnym składnikiem są jajka sadzone. Na największą uwagę zasługuje jednak coś innego. Aktorka posypuje wszystko płatkami drożdżowymi. W smaku są serowo-orzechowe i z powodzeniem mogą zastępować sól. Znajdziemy w nich przede wszystkim witaminy z grupy B, które odpowiadają za układ nerwowy i krwionośny.
Monika Mrozowska kanapki polewa sosem sojowym oraz oliwą truflową. To dopełnia smak przygotowanego śniadania. Aktorka na swoim profilu na Instagramie umieściła filmik z przygotowań.
- To jest pyszne, to jest proste i to się robi w półtorej minuty - podsumowała.
Jak zrobić kanapki Majki z "Rodziny zastępczej"?
Przygotuj:
- chleb,
- pastę z nerkowców,
- płatki drożdżowe,
- sadzone jajka,
- sos sojowy,
- oliwę truflową,
- pokrojony pomidor.
Sposób przygotowania:
- Kromkę posmaruj pastą z nerkowców. Połóż na niej jajko sadzone i obsyp płatkami z drożdży.
- Poukładaj też pokrojonego pomidora. Całość lekko skrop sosem sojowym i oliwą truflową.