Pokazała swoje śniadanie. Gwiazda "Rodziny zastępczej" nie kładzie na kanapki wędliny ani sera

Monika Mrozowska znana jest przede wszystkim z kultowego serialu "Rodzina zastępcza". Ostatnio podzieliła się przepisem na oryginalne kanapki. Nie ma na nich ani wędlin, ani sera. Są za to inne składniki. Jakie? Przekonajcie się sami!

ObrazekPyszności - Fot. AKPA/Adobe Stock
Paulina Hermann

Od małego słyszeliśmy, że śniadanie to najbardziej istotny posiłek w ciągu dnia i pod żadnym pozorem nie możemy go unikać.  Inaczej nie będziemy mieć energii i możemy zacząć objadać się przez resztę dnia. Dlatego też powinno być pyszne i pożywne. Serialowa Majka pochwaliła się, jak wygląda śniadanie w jej rodzinie.

Monika Mrozowska przygotowała kanapki. Takich nigdy nie widzieliście

Wydaje się, że jej śniadanie to po prostu chleb z jajkiem i dodatkami. Jeśli przyjrzymy się bardziej, to zauważymy coś nietypowego. Największą robotę wykonują tu... dodatki. I to nie byle jakie! Podstawą jest tu pasta z nerkowca, która zastępuje masło. Składnik ten dodaje energii, dzięki niemu łatwo oprzeć się pokusie podjadania. Kolejnym składnikiem są jajka sadzone. Na największą uwagę zasługuje jednak coś innego. Aktorka posypuje wszystko płatkami drożdżowymi. W smaku są serowo-orzechowe i z powodzeniem mogą zastępować sól. Znajdziemy w nich przede wszystkim witaminy z grupy B, które odpowiadają za układ nerwowy i krwionośny.

Monika Mrozowska kanapki polewa sosem sojowym oraz oliwą truflową. To dopełnia smak przygotowanego śniadania. Aktorka na swoim profilu na Instagramie umieściła filmik z przygotowań.

- To jest pyszne, to jest proste i to się robi w półtorej minuty - podsumowała.

Obrazek
Monika Mrozowska (Instagram)

Jak zrobić kanapki Majki z "Rodziny zastępczej"?

Przygotuj:

  • chleb,
  • pastę z nerkowców,
  • płatki drożdżowe,
  • sadzone jajka,
  • sos sojowy,
  • oliwę truflową,
  • pokrojony pomidor.

Sposób przygotowania:

  1. Kromkę posmaruj pastą z nerkowców. Połóż na niej jajko sadzone i obsyp płatkami z drożdży.
  2. Poukładaj też pokrojonego pomidora. Całość lekko skrop sosem sojowym i oliwą truflową.

 

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej