WAŻNE
TERAZ

Trump zareagował ws. dronów nad Polską

Cynamonowe rurki z serkiem - pomysł na tosty

Oryginalny pomysł na tosty tylko u nas! Nie dość, że będą wyglądać totalnie inaczej, to jeszcze przygotujesz je w piekarniku.

Obrazek
Pyszności

Takiego połączenia po prostu nie możesz przegapić!

A jeśli lubisz tosty równie mocno jak my, koniecznie zapoznaj się także z miksem na 4 różne propozycje.

Składniki:

  1. 12 szt. chleb tostowy
  2. 70 g serek śmietankowy
  3. 1-2 łyżki cukier puder
  4. 1/2 szkl. cukier
  5. 2-3 łyżki cynamon
  6. 1/2 szkl. roztopione masło

Sposób przygotowania:

1. Odetnij skórki od chleba tostowego, następnie rozwałkuj.

Obrazek

2. Na chlebie rozprowadź serek śmietankowy (połączony z cukrem pudrem), po czym zwiń w rulon.

Obrazek

3. Ruloniki obtocz w roztopionym maśle i cukrze z cynamonem.

Obrazek

4. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Udekoruj przed podaniem przy pomocy bitej śmietany i to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Wrzucam na budyń i zapiekam. Ciasto znika w mgnieniu oka
Wrzucam na budyń i zapiekam. Ciasto znika w mgnieniu oka
Zrobiłam je z przepisu Karola Okrasy. Inne placki z cukinii mogą się schować
Zrobiłam je z przepisu Karola Okrasy. Inne placki z cukinii mogą się schować
Dodaj do gotującego się kalafiora. Zapomnisz o wzdęciach po tym warzywie
Dodaj do gotującego się kalafiora. Zapomnisz o wzdęciach po tym warzywie
Do surówki z kiszonej kapusty dodaj dwa składniki ekstra. Nikt nie będzie chciał słyszeć o starszej wersji
Do surówki z kiszonej kapusty dodaj dwa składniki ekstra. Nikt nie będzie chciał słyszeć o starszej wersji
Najzdrowsza wątróbka. Pełna żelaza, białka i najmniej zanieczyszczona
Najzdrowsza wątróbka. Pełna żelaza, białka i najmniej zanieczyszczona
Ten ser to skarb Podlasia, a Polacy prawie nie znają. Smaczniejszy niż gouda, napakowany białkiem jak kurczak
Ten ser to skarb Podlasia, a Polacy prawie nie znają. Smaczniejszy niż gouda, napakowany białkiem jak kurczak
Podpatrzyłam trik u Strzelczyka. W kilka minut kapusta na gołąbki jest miękka, a liście same odchodzą
Podpatrzyłam trik u Strzelczyka. W kilka minut kapusta na gołąbki jest miękka, a liście same odchodzą
Fasolkę po bretońsku gotuję z tym dodatkiem. Wychodzi gęsta bez mąki i zasmażki
Fasolkę po bretońsku gotuję z tym dodatkiem. Wychodzi gęsta bez mąki i zasmażki
Rusza sezon na zbiory tych polskich owoców. Nie ma nic lepszego dla odporności
Rusza sezon na zbiory tych polskich owoców. Nie ma nic lepszego dla odporności
Resztki z obiadu przerabiam na smarowidło do chleba. W diecie seniora to składnik na wagę złota
Resztki z obiadu przerabiam na smarowidło do chleba. W diecie seniora to składnik na wagę złota
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepszy tłuszcz do smażenia jajek to wcale nie masło
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepszy tłuszcz do smażenia jajek to wcale nie masło
Racuchy według Kuronia to mistrzostwo świata. Ani się obejrzysz, a już porcja usmażona
Racuchy według Kuronia to mistrzostwo świata. Ani się obejrzysz, a już porcja usmażona