Poszli do restauracji po rewolucjach Magdy Gessler. Jednym byli bardzo zaskoczeni

Magda Gessler ma na koncie wiele udanych rewolucji. Do jednej z nich należy ta przeprowadzona w wiślanej "Malinówce". Od metamorfozy knajpy pod okiem znanej restauratorki minęło już 13 lat, a restauracja ta nadal cieszy się zainteresowaniem i doskonałą opinią. Klaudia i Michał z youtubowego kanału "Check In" postanowili zweryfikować, czy "Malinówka" to rzeczywiście jedna z najlepszych rewolucji Gessler.

ObrazekMagda Gessler przeprowadziła rewolucję w "Malinówce" w 2013 roku - Pyszności; Fot. Instagram: Magda Gessler/YouTube: Check In - Klaudia i Michał (screenshot)

Restauracja ta znajduje się w Wiśle w województwie śląskim. Nieprzerwanie działa od 2011 roku zarządzana przez właścicielkę Barbarę Wojciechowską. "Malinówka" była pierwszym lokalem w tej miejscowości, w którym przeprowadzono "Kuchenne Rewolucje".  Metamorfoza, jaką knajpa ta przeszła pod okiem Magdy Gessler, okazała się strzałem w dziesiątkę. Lokal bowiem do dzisiaj przyciąga tłumy.

Magda Gessler i jej udana rewolucja w Wiśle

W restauracji "Malinówka" Magda Gessler pojawiła się w 2013 roku. Po "Kuchennych Rewolucjach" knajpa zaczęła doskonale radzić sobie na gastronomicznym rynku. Goście wychwalają to miejsce, niemniej pochwał płynie od samej Gessler, która nierzadko wspominała o rewolucji w "Malinówce" jako o jednej z najbardziej udanych. Klaudia i Michał z kanału "Check In" postanowili sprawdzić, czy "Malinówka" zachwyci ich tak samo, jak znaną restauratorkę.

Obrazek
Magda Gessler uważa rewolucję w "Malinówce" za jedną z najbardziej udanych - Pyszności; Fot. YouTube: Check In - Klaudia i Michał (screenshot)

Sprawdzili "Malinówkę" po rewolucjach. Co ich zaskoczyło?

"Malinówka"serwuje regionalną kuchnię, a menu Magdy Gessler zawiera głównie wariacje na temat pstrąga. Na stole komentujących na początku pojawiła się zupa rybna z pulpetami (25 zł). Klaudia uczciwie przyznała, że porcja zupy była naprawdę spora, w smak zaskakujący - rybny, ale niezbyt intensywny. Całość bardzo wpisała się w jej podniebienie. Równie dobre noty otrzymała przystawka - kanapki z masłem chrzanowym i wędzonym pstrągiem (25 zł).

Na drugie danie Klaudia zamówiła smażonego pstrąga na klarowanym maśle z dodatkiem sosu z grzybami i orzechami (63 zł). To jedna z najczęściej polecanych pozycji w "Malinówce". Para zgodnie stwierdziła, że potrawa ta zasługuje na 10 punktów na 10. Michał zaś poprosił o kassler (wieprzowina, zapeklowana i podwędzona) z kapustą, ziemniakami i sosem chrzanowym (43 zł). W tym przypadku opinie były podobne. "Mistrzostwo" - podsumował mężczyzna.

Para zachwyciła się też smakiem tarty malinowo-orzechowej z sosem orzechowo-pomarańczowym oraz malinami (30 zł). Za całość łącznie zapłacili 228 zł (z napojami). Pod koniec odcinka zgodnie przyznali, że restauracja ta jest warta polecenia. A co zaskoczyło ich najbardziej?

- Dla mnie zaskakujące jest to, że minęło bardzo dużo czasu, 13 lat, a menu Magdy Gessler dalej jest dostępne i mamy tutaj dopisek, że ziemniaki purée są przygotowywane według przepisu Magdy Gessler - przyznała w nagraniu Klaudia z "Check In".

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy