Poszli do restauracji po rewolucjach Magdy Gessler. Jednym byli bardzo zaskoczeni

Magda Gessler ma na koncie wiele udanych rewolucji. Do jednej z nich należy ta przeprowadzona w wiślanej "Malinówce". Od metamorfozy knajpy pod okiem znanej restauratorki minęło już 13 lat, a restauracja ta nadal cieszy się zainteresowaniem i doskonałą opinią. Klaudia i Michał z youtubowego kanału "Check In" postanowili zweryfikować, czy "Malinówka" to rzeczywiście jedna z najlepszych rewolucji Gessler.

ObrazekMagda Gessler przeprowadziła rewolucję w "Malinówce" w 2013 roku - Pyszności; Fot. Instagram: Magda Gessler/YouTube: Check In - Klaudia i Michał (screenshot)

Restauracja ta znajduje się w Wiśle w województwie śląskim. Nieprzerwanie działa od 2011 roku zarządzana przez właścicielkę Barbarę Wojciechowską. "Malinówka" była pierwszym lokalem w tej miejscowości, w którym przeprowadzono "Kuchenne Rewolucje".  Metamorfoza, jaką knajpa ta przeszła pod okiem Magdy Gessler, okazała się strzałem w dziesiątkę. Lokal bowiem do dzisiaj przyciąga tłumy.

Magda Gessler i jej udana rewolucja w Wiśle

W restauracji "Malinówka" Magda Gessler pojawiła się w 2013 roku. Po "Kuchennych Rewolucjach" knajpa zaczęła doskonale radzić sobie na gastronomicznym rynku. Goście wychwalają to miejsce, niemniej pochwał płynie od samej Gessler, która nierzadko wspominała o rewolucji w "Malinówce" jako o jednej z najbardziej udanych. Klaudia i Michał z kanału "Check In" postanowili sprawdzić, czy "Malinówka" zachwyci ich tak samo, jak znaną restauratorkę.

Obrazek
Magda Gessler uważa rewolucję w "Malinówce" za jedną z najbardziej udanych - Pyszności; Fot. YouTube: Check In - Klaudia i Michał (screenshot)

Sprawdzili "Malinówkę" po rewolucjach. Co ich zaskoczyło?

"Malinówka"serwuje regionalną kuchnię, a menu Magdy Gessler zawiera głównie wariacje na temat pstrąga. Na stole komentujących na początku pojawiła się zupa rybna z pulpetami (25 zł). Klaudia uczciwie przyznała, że porcja zupy była naprawdę spora, w smak zaskakujący - rybny, ale niezbyt intensywny. Całość bardzo wpisała się w jej podniebienie. Równie dobre noty otrzymała przystawka - kanapki z masłem chrzanowym i wędzonym pstrągiem (25 zł).

Na drugie danie Klaudia zamówiła smażonego pstrąga na klarowanym maśle z dodatkiem sosu z grzybami i orzechami (63 zł). To jedna z najczęściej polecanych pozycji w "Malinówce". Para zgodnie stwierdziła, że potrawa ta zasługuje na 10 punktów na 10. Michał zaś poprosił o kassler (wieprzowina, zapeklowana i podwędzona) z kapustą, ziemniakami i sosem chrzanowym (43 zł). W tym przypadku opinie były podobne. "Mistrzostwo" - podsumował mężczyzna.

Para zachwyciła się też smakiem tarty malinowo-orzechowej z sosem orzechowo-pomarańczowym oraz malinami (30 zł). Za całość łącznie zapłacili 228 zł (z napojami). Pod koniec odcinka zgodnie przyznali, że restauracja ta jest warta polecenia. A co zaskoczyło ich najbardziej?

- Dla mnie zaskakujące jest to, że minęło bardzo dużo czasu, 13 lat, a menu Magdy Gessler dalej jest dostępne i mamy tutaj dopisek, że ziemniaki purée są przygotowywane według przepisu Magdy Gessler - przyznała w nagraniu Klaudia z "Check In".
Wybrane dla Ciebie
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
Siostra Anastazja dodaje do farszu do uszek. Wychodzi pełen smaku i kremowy
Siostra Anastazja dodaje do farszu do uszek. Wychodzi pełen smaku i kremowy
To najlepszy farsz do pierogów na wigilię. Kapusta jest miękka, delikatna, ale nie brakuje jej smaku
To najlepszy farsz do pierogów na wigilię. Kapusta jest miękka, delikatna, ale nie brakuje jej smaku
Żadna woda czy mleko. Wybieram inny płyn do moczenia i suszone grzyby są mięciutkie, a smak jeszcze wyraźniejszy
Żadna woda czy mleko. Wybieram inny płyn do moczenia i suszone grzyby są mięciutkie, a smak jeszcze wyraźniejszy
Odkąd zrobiłam pierwszy raz, rodzina nie chce słyszeć o innym. Jest tak kremowy i delikatny, że rozpływa się w ustach
Odkąd zrobiłam pierwszy raz, rodzina nie chce słyszeć o innym. Jest tak kremowy i delikatny, że rozpływa się w ustach
Kiedy stawiam na stolę tę sałatkę, wszyscy się uśmiechają. Jest hitem każdego spotkania rodzinnego
Kiedy stawiam na stolę tę sałatkę, wszyscy się uśmiechają. Jest hitem każdego spotkania rodzinnego
Na święta zrobię ten szybki deser. Potrzeba tylko kilku składników, a jest puszysty jak obłoczek
Na święta zrobię ten szybki deser. Potrzeba tylko kilku składników, a jest puszysty jak obłoczek
Czekoladowe ciasto przekładam pysznym kremem. Wszyscy pytają o ten przepis
Czekoladowe ciasto przekładam pysznym kremem. Wszyscy pytają o ten przepis
Nigdy nie dodawaj do sałatki jarzynowej. Szybko skiśnie i się zepsuje
Nigdy nie dodawaj do sałatki jarzynowej. Szybko skiśnie i się zepsuje
W latach 90. nie mogło zabraknąć jej na imprezowym stole. Na pewno zrobię ją w święta
W latach 90. nie mogło zabraknąć jej na imprezowym stole. Na pewno zrobię ją w święta
Zamiast stać przy patelni wsadzam do piekarnika i gotowe. Te fińskie naleśniki szybko zastąpią ci zwykłe
Zamiast stać przy patelni wsadzam do piekarnika i gotowe. Te fińskie naleśniki szybko zastąpią ci zwykłe
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯