Przepis na łososia w cieście francuskim

Przepis na łososia w oryginalnym wydaniu? Bardzo proszę! Oto genialny przepis, który nie tylko świetnie się prezentuje, ale i genialne smakuje.

Obrazek
Pyszności

Zresztą już za moment sama się przekonasz!

A jeśli kochasz łososia równie mocno jak my, nie możesz przegapić również przepisu na łososia w cytrusach.

Składniki:

  1. 2-3 łyżki masło do smażenia
  2. 1 szt. por duży
  3. 2-3 łyżki śmietana 18%
  4. 2 szt. filet z łososia
  5. 2 szt. ciasto francuskie
  6. 1 szt. jajko do posmarowania
  7. 1/2 łyżeczki sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 3/4 szkl. mozzarelli

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą masło, por, śmietankę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Rozprowadź mieszankę na cieście francuskim. Dodaj mozzarellę i filety z łososia.

Obrazek

3. Przykryj drugim ciastem francuskim i uformuj rybę.

Obrazek

4. Rozprowadź na powstałej rybie jajko i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji