Anna Lewandowska zaskoczyła swoich fanów. Zdradziła swój przepis na uwielbiany dodatek wielkanocny
Majonez z przepisu Anny Lewandowskiej – ma mniej kcal, a do tego świetnie smakuje. Jak zrobić? Anna Lewandowska od lat dzieli się swoimi przepisami na blogu. Postanowiła jednak zaskoczyć swoich fanów. Nikt nie spodziewał się, że robi samodzielnie majonez!
15.04.2022 | aktual.: 26.09.2023 14:33
Anna Lewandowska – przepisy
Anna Lewandowska to znana w całej Polsce dietetyczka, trenerka i żona Roberta Lewandowskiego. Od wielu lat promuje zdrowe odżywianie. Na co dzień unika glutenu, nabiału i cukru. Jej przepisy idealnie przedstawiają jej styl życia: lekko i bardzo zdrowo.
Na swoim blogu za darmo dzieli się różnymi treściami, od dietetycznych rad po sprawdzone przepisy. Tuż przed świętami zaskoczyła jednak swoich fanów. Oto przepis Anny Lewandowskiej na majonez.
Jest to o tyle nietypowe, że w przepisie nie ma ani drogich produktów, ani dietetycznych zamienników. Jest to po prostu majonez! Trenerce wielokrotnie zarzucano, że jej przepisy są drogie i wykonane z produktów, które w Polsce trudno znaleźć. Tym razem jest zupełnie inaczej. Składniki są łatwo dostępne i najprawdopodobniej masz je w swoim domu.
Składniki majonezu Anny Lewandowskiej
Przepis pochodzi z bloga Anny Lewandowskiej hpba.pl
- 2 jajka,
- 600 ml oleju roślinnego (np. słonecznikowego),
- 2 łyżeczki musztardy Dijon,
- sok z 1 cytryny lub ocet winny,
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie domowego majonezu według Anny Lewandowskiej jest dziecinnie proste. Wystarczy wszystkie składniki umieścić w dużej misce i zblendować. Najlepiej robić to w wąskim, wysokim naczyniu. Jajka powinny być w pokojowej temperaturze. Blendując powoli wlewać olej.
Tak przygotowany majonez można przełożyć do słoika i umieścić w lodówce. Jak oceniacie przepis Anny Lewandowskiej na majonez?
Jeśli jednak nie masz czasu i ochoty robić samodzielnie majonezu – zobacz nasz test jakości i wybierz najlepszy majonez ze sklepu.