PrzepisKolacjaPulpeciki w cukinii

Pulpeciki w cukinii

Cukinię połączyliśmy z pulpecikami, tworząc coś niesamowitego i smacznego jednocześnie ?

Pulpeciki w cukinii
Pyszności

20.03.2019 | aktual.: 22.03.2019 08:17

Składniki:

Mięso

  1. 1 szczypta sól
  2. 1 szczypta pieprz
  3. 1/3 szkl. mozzarella starta
  4. 1/2 łyżeczki suszone pomidory
  5. 400 g mięso wołowe mielone
  6. 1/4 szkl. natka pietruszki posiekana
  7. 1 szt. jajko
  8. 2 szt. ząbki czosnku posiekane
  9. 300 g sos spaghetti
  1. 2 szt. cukinia
  2. 1 łyżka oliwa z oliwek
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 1 szczypta suszone pomidory

Sposób przygotowania:

1. Podziel cukinie na pół i usuń ich środek.

Obraz

2. Następnie przełóż je do formy do pieczenia i dopraw solą, pieprzem oraz suszonymi pomidorami. Nie zapomnij także o oliwie z oliwek. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj pulpety. W tym celu połącz mięso, jajko, natkę pietruszki, czosnek, suszone pomidory, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Uformuj pulpety i smaż na patelni, dodając po chwili pomidorowy sos. Przenieś pulpety do cukinii i posyp żółtym serem. Wstaw ponowie do piekarnika, tym razem na 5 minut.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie