Cukinię połączyliśmy z pulpecikami, tworząc coś niesamowitego i smacznego jednocześnie ?
Pyszności
20.03.2019 | aktual.: 22.03.2019 08:17
Składniki:
Mięso
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1/3 szkl. mozzarella starta
1/2 łyżeczki suszone pomidory
400 g mięso wołowe mielone
1/4 szkl. natka pietruszki posiekana
1 szt. jajko
2 szt. ząbki czosnku posiekane
300 g sos spaghetti
2 szt. cukinia
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta suszone pomidory
Sposób przygotowania:
1. Podziel cukinie na pół i usuń ich środek.
2. Następnie przełóż je do formy do pieczenia i dopraw solą, pieprzem oraz suszonymi pomidorami. Nie zapomnij także o oliwie z oliwek. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
3. W międzyczasie przygotuj pulpety. W tym celu połącz mięso, jajko, natkę pietruszki, czosnek, suszone pomidory, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
4. Uformuj pulpety i smaż na patelni, dodając po chwili pomidorowy sos. Przenieś pulpety do cukinii i posyp żółtym serem. Wstaw ponowie do piekarnika, tym razem na 5 minut.