Robią najlepsze pączki w Warszawie. Co roku ustawia się kilometrowa kolejka

Co roku w tłusty czwartek pod warszawską cukiernią Zagoździński ustawia się gigantyczna kolejka po pączki. Najwytrwalsi pojawiają się na długo przed otwarciem lokalu. Na miejscu jest nasz reporter, który sprawdza, jakie panują nastroje wśród klientów.

Katarzyna Gileta

Zagoździński to cukiernia z ugruntowaną tradycją. Ten warszawski zakład, mieszczący się przy ulicy Górczewskiej, jest dobrze znany, zarówno wśród mieszkańców stolicy, jak i turystów. Sławę zawdzięcza charakterystycznej, długiej kolejce formującej się przed jego drzwiami w tłusty czwartek. Wszystko wskazuje na to, że tegoroczna sytuacja nie będzie się różnić. Pączków raczej nie zabraknie, bo co smaży się ich od 8 do 10 tysięcy, ale warto się pospieszyć, bo do południa wszystkie mogą być już wyprzedane.

Wybrane dla Ciebie