Rolada tiramisu

Tiramisu w wersji rolady to prawdziwy sztos. Po prostu nie możemy się jej oprzeć, o czym sama możesz przekonać się jeszcze dziś. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 33 szt. biszkopty savoiardi
  2. 250 ml kawa
  3. 750 g serek mascarpone
  4. 1/2 szkl. cukier puder
  5. 500 ml śmietanka 30%
  6. 3 łyżki ciemne kakao
  7. 1 łyżeczka ekstarkt waniliowy

Sposób przygotowania:

1. Zanurz każdego biszkopta w kawie, po czym ułóż 3 pionowe rzędy. W każdym rzędzie powinno znaleźć się 10-11 ciastek.

Obrazek

2. Teraz przygotuj krem. W tym celu zmiksuj serek mascarpone i ekstrakt waniliowy. Jako kolejne składniki dodaj cukier puder i śmietankę.

Obrazek

3. Przełóż powstały krem na wcześniej przygotowane biszkopty.

Obrazek

4. Następnie rozprowadź kakao na wierzchu,

Obrazek

5. ...po czym zwiń w roladę i wstaw do lodówki na min. 6 godzin.

Obrazek

6. Przed podaniem udekoruj roladę kremem i kakao.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
W lasach jest go od groma. Po wysuszeniu sprawdzi się jako przyprawa
W lasach jest go od groma. Po wysuszeniu sprawdzi się jako przyprawa