Pizzowe roladki z kurczakiem, salami i boczkiem

Tym razem przychodzimy z pomysłem na pyszny dodatek do dań głównych, których nie może zabraknąć na Twoim stole :) Same pyszności!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 2 szczypty sól
  3. 2 szczypty pieprz
  4. 2 łyżki sos do pizzy
  5. 2 łyżeczki oregano
  6. 50 g salami
  7. 4 plastry żółty ser
  8. 200 g boczek w plastarch
Sposób przygotowania:

1. 2 piersi z kurczaka roztłucz przy pomocy tłuczka do mięsa. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

2. Na wierzchu mięsa rozprowadź sos do pizzy oraz oregano.

Obrazek

3. Następnie dodaj plastry salami...

Obrazek

4. ...i żółty ser. Następnie zwiń w roladki przy pomocy folii aluminiowej i włóż na 45 minut do lodówki.

Obrazek

5. Roladki zawiń w plastry boczku. Następnie piecz w rozgrzanym piekarniku przez 30-40 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Jesz kiwi codziennie? Twój organizm szybko to odczuje
Jesz kiwi codziennie? Twój organizm szybko to odczuje
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie