Ugotuj tak rosół, a nie pożałujesz. Smakuje, jak u babci
02.06.2023 13:30, aktual.: 03.06.2023 01:30
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Pyszny i aromatyczny rosół, który smakuje jak u babci. Z tym przepisem bulion wychodzi idealny, pełen smak, bez sztucznych wzmacniaczy.
Rosół to król polskich zup. W moim rodzinnym domu babcia co niedzielę gotowała wielki gar, który znikał w mgnieniu oka. Jest świetny na każdą okazję, pomaga w czasie przeziębień, a i dzieci skuszą się zawsze na miseczkę zupy z makaronem. Wiele osób mówi, że zrobienie dobrego rosołu to duże wyzwanie, któremu ciężko sprostać. Dziś mam dla ciebie przepis na wywar, który wychodzi za każdym razem. Esencjonalny, pełen smak bulion nie potrzebuje żadnych sztucznych dodatków, wspomagaczy i wzmacniaczy smaku.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym wideo:
Domowy rosół, jak u babci
Składniki:
- 1 cały kurczak
- 2 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- 1 mały seler
- 1 por
- 3-4 ząbki czosnku
- 2-3 liście laurowe
- 3-4 ziela angielskiego
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 łyżeczka pieprzu w ziarnach
- 2 łyżki soli
Sposób przygotowania: