Tym razem postanowiliśmy stworzyć pyszne rożki orzechowe z ciasta filo. Na koniec polaliśmy je lukrem domowej roboty, jeszcze bardziej podkręcając ich smak. Prawdziwa pychotka ❤️
1. W misce połącz ze sobą: syrop klonowy, cynamon i cukier brązowy. Dokładnie wymieszaj.
2. Połowę arkusza ciasta filo posmaruj roztopionym masłem. Następnie złóż na pół i po raz kolejny na pół.
3. Na złożonym cieście umieść część mieszanki. Na wierzchu dodaj posiekane orzechy pekan. Złóż w trójkąt
4. Czynność powtórz kilka razy, aż złożysz w całości ciasto filo. Rożki ułóż na blaszce do pieczenia i posmaruj je roztopionym masłem. Piecz przez 15 minut w temp. 180 stopni Celsjusza.
5. Gotowe rożki udekoruj przy pomocy lukru. Smacznego!