Ten krem smakuje jak dzieciństwo zamknięte w słoiku
Do przygotowania potrzebujesz jedynie kilku składników: pokruszonych herbatników, masła orzechowego, odrobiny mleka i szczypty soli. Całość wystarczy zmiksować na gładką masę i gotowe. Taki krem nie tylko wspaniale smakuje, ale też idealnie nadaje się na dodatek do wielu dań, możesz posmarować nim kanapkę, dodać do naleśników, placków, owsianki lub po prostu zjeść go łyżeczką w formie deseru.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Najlepszy przepis na drożdżówki z agrestem i budyniem. Konkurencja dla jagodzianek
Choć nie jest to produkt niskokaloryczny, warto pamiętać, że zdrowa dieta to także miejsce na to, co naprawdę sprawia przyjemność. A krem herbatnikowy z pewnością trafi w gusta każdego, kto lubi słodkie, maślane smaki. Przechowywany w lodówce zachowuje świeżość przez kilka dni. Jest idealny do przygotowania na zapas i sięgnięcia wtedy, gdy najdzie cię ochota na coś wyjątkowego. Jak zrobić krem herbatnikowy?
Krem herbatnikowy
Składniki:
- 50 g herbatników,
- 1 łyżka masła orzechowego,
- 5 łyżek mleka 0,5 proc.,
- sól.
Sposób przygotowania:
- W pojemniku do blendera umieść pokruszone herbatniki, masło orzechowe, mleko i szczyptę soli.
- Zblenduj na masę o gładkiej i jednolitej konsystencji. Przełóż do wygodnego naczynia.