Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i fetą to gotowy przepis na szybki, sprawdzony i przede wszystkim pyszny obiad w okresie wakacyjnym. Po prostu palce lizać!
Pyszności
13.07.2019 | aktual.: 02.10.2020 10:07
Składniki:
Podstawowe składniki
1 szkl. kasza kuskus
1,5 szkl. woda wrzątek
250 g ciecierzyca ugotowna
150 g pomidorki koktajlowe
200 g ser feta
1 g świeża mięta posiekana
Dressing
1/3 szkl. oliwa z oliwek
2 ząbki czosnku
1 łyżka sól
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od zalania kaszy kuskus wrzątkiem. Odstaw do napęcznienia.
2. Posiekaj świeżą miętę. Następnie podziel na mniejsze kawałki fetę.
3. Czas przygotować dressing. W tym celu połącz: oliwę z oliwek, czosnek i sól.
4. Teraz połącz ze sobą wszystkie składniki i to wszystko!