Schab pieczony z podwójnym nadzieniem
Schab pieczony z podwójnym nadzieniem to sprawdzony pomysł na pyszny obiad, do którego możesz dorzucić ulubione dodatki. Dzięki dwóm nadzieniom, nigdy się nie przeje.
Zarówno czerwone, jak i zielone nadzienie przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.
Zobacz także: Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i indykiem
Składniki:
Farsz czerwony
- 150 g suszone pomidory w oleju
- 2 ząbki czosnek
- 1 łyżka suszony rozmaryn
- 1 łyżeczka sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Farsz zielony
- 200 g szpinak usmażony
- 2 ząbki czosnek
- 100 g ser feta
- 1/2 łyżeczki pieprz
Pozostałe składniki
- 3 łyżki olej roślinny
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 1 kg schab wieprzowy
Sposób przygotowania: