PrzepisDania główneSchab pieczony z podwójnym nadzieniem

Schab pieczony z podwójnym nadzieniem

Schab pieczony z podwójnym nadzieniem to sprawdzony pomysł na pyszny obiad, do którego możesz dorzucić ulubione dodatki. Dzięki dwóm nadzieniom, nigdy się nie przeje.

Schab pieczony z podwójnym nadzieniem
Pyszności

Zarówno czerwone, jak i zielone nadzienie przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Składniki:

Farsz czerwony

  1. 150 g suszone pomidory w oleju
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 1 łyżka suszony rozmaryn
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz

Farsz zielony

  1. 200 g szpinak usmażony
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 100 g ser feta
  4. 1/2 łyżeczki pieprz

Pozostałe składniki

  1. 3 łyżki olej roślinny
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1/3 łyżeczki pieprz
  4. 1 kg schab wieprzowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania czerwonego farszu. W tym celu połącz w robocie kuchennym: suszone pomidory, oliwę z oliwek, suszony rozmaryn, czosnek, pieprz i sól.

Obraz

2. Czas na zielony miks. W tym celu zmiksuj w robocie kuchennym: szpinak, fetę, czosnek oraz pieprz.

Obraz

3. Ponacinaj schab, jak na zdjęciu poniżej. Następnie polej go olejem roślinnym i dopraw solą oraz pieprzem.

Obraz

4. W powstałych kieszonkach umieść naprzemiennie czerwony i zielony farsz.

Obraz

5. Przełóż schab do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie