PrzepisDania główneMakaron inaczej, czyli spaghetti z cukinii

Makaron inaczej, czyli spaghetti z cukinii

Makaron inaczej, czyli spaghetti z cukinii
Pyszności

22.04.2019 17:00, aktual.: 23.04.2019 08:37

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Czy spaghetti z cukinii może zastąpić tradycyjną potrawę, która cieszy się ogromną popularnością na całym świecie?

Naszym zdaniem to z pewnością bardzo ciekawa kombinacja, która pozwoli odświeżyć Wasze menu. Tego nie możecie przegapić, bo w końcu nie dość, że warzywne spaghetti, to jeszcze w zielonym wydaniu ?

A skoro już o cukinii mowa, mamy również przepis na pyszne pulpeciki w cukinii.

Składniki:

  1. 1 szt. cukinia
  2. 1/3 szkl. parmezan
  3. 400 g mięso mielone z indyka
  4. 1/3 szkl. natka pietruszki
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 1 szt. jajko
  9. 1/3 szkl. śmietanka 18%
  10. 2-3 łyżki zielone pesto

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą cukinię podzieloną na drobne paseczki i parmezan. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. W drugiej misce połącz mięso mielone, natkę pietruszki, czosnek, sól, pieprz oraz jajko. Dokładnie wymieszaj i uformuj pulpety.

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj sos ze śmietanki 18% oraz zielonego pesto.

Obraz

4. Przełóż cukinię do formy na muffinki, ułóż pulpety i polej zielonym pesto. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także