Tiramisu i sernik na zimno w jednym

Genialne tiramisu i sernik na zimno w jednym. Takiej kombinacji nie da się oprzeć. Po prostu ślinka cieknie od pierwszego spojrzenia.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 opakowanie biszkopty
  2. 150 g czekolada gorzka
  3. 300 ml śmietanka 30%
  4. 300 g serek mascaropone
  5. 4 łyżki cukier puder
  6. kakao do posypania
  7. 1 kg ser z wiaderka do serników
  8. 1 opakowanie galaretka cytrynowa
  9. 130 ml wrzątek
  10. 1-2 łyżki kawa do masy
  11. 5 szt. żółtka
  12. 3/4 szkl. cukier biały
  13. 1 szczypta sól
  14. 1 filiżanka kawa do nasączenia biszkoptów

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania masy żółtkowej. W tym celu przelej do garnka 1/2 szkl. wody i postaw go na palniku. Na wierzchu umieść miseczkę z żółtkami, solą i cukrem. Miksuj mieszankę, do momentu aż cukier całkowicie się rozpuści.

Obrazek

2. Teraz do masy żółtkowej dodaj ser na serniki.

Obrazek

3. Następnie dodaj ostudzoną kawę i galaretkę cytrynową.

Obrazek

4. Przygotuj gorzą czekoladę w kąpieli wodnej. Następnie zanurz w niej biszkopty i ułóż w formie do pieczenia.

Obrazek

5. Na wierzchu rozprowadź przygotowaną przed chwilą masę serową i wstaw do lodówki do stężenia.

Obrazek

6. Czas na drugą warstwę biszkoptów. Tym razem zanurz je w ostudzonej kawie i ponownie wstaw do lodówki.

Obrazek

7. W międzyczasie zmiksuj śmietankę, cukier puder i serek mascarpone. Umieść mieszankę na wierzchu i posyp kakao.

Obrazek

8. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem