Tosty z patelni. Pomysł na błyskawiczne śniadanie w zasięgu ręki
08.12.2021 07:30, aktual.: 20.01.2022 14:25
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Dziś pokażemy Wam, jak w szybki i prosty sposób przygotować genialne tosty prosto z patelni. To będzie prawdziwy hit!
Pomysłów na błyskawiczne i nieskomplikowane śniadanie nigdy za wiele. Zwłaszcza w środku tygodnia, kiedy mamy masę obowiązków przed wyjściem do pracy. Dlatego też przychodzimy z genialnym pomysłem na pyszne danie prosto z patelni. Śniadanie na ciepło to idealny pomysł na grudniową ucztę, która skutecznie nas rozgrzeje nawet w największe mrozy. Co więcej, pyszne tosty z dodatkami dodadzą Ci energii do działania na cały dzień. Czego chcieć więcej?
Składniki
- 4 kanapki chleba tostowego
- 1/3 posiekanej cebuli
- 60 g gotowanej szynki
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki masła
- 2 plastry żółtego sera
- ketchup do smaku
Składniki
Pracę nad błyskawicznym śniadanie rozpocznij od przygotowania składników.
W tym celu posiekaj drobno 1/3 cebuli. Następnie potnij w drobną kostkę szynkę gotowaną. Na koniec rozbij i wymieszaj dwa jajka w misce.
Miks do tostów
Składniki mamy już gotowe, teraz wystarczy je tylko połączyć.
Wymieszaj składniki przy pomocy kuchennej rózgi lub łopatki. Nie zapomnij również o przyprawach. My postawiliśmy na klasykę - czyli sól oraz pieprz. Ty oczywiście możesz dodać inne ulubione przyprawy.
W końcu to mają być Twoje tosty, więc muszą idealnie pasować pod Twoje kubki smakowe.
Smażenie tostów
Czas przygotować chleb tostowy.
Na rozgrzanej patelni rozpuść trochę masła. Następnie wytnij z każdej kromki chleba tostowego mały kwadrat. Tak przygotowane tosty ułóż na patelni, po czym umieść w środku wcześniej przygotowany jajeczny miks. Na wierzchu dodaj plaster sera i bezpośrednio na nim ułóż wcześniej wyciętą część chleba.
Smaż tosty po 5 minut na każdej ze stron, aż nabiorą pięknego, złocistego koloru. Gotowe tosty możesz podawać solo lub z dodatkiem ketchupu. W zależności jaki wariant najlepiej Ci odpowiada.
Oczywiście tosty smakują najlepiej na ciepło, więc nie zwlekaj z ich podawaniem. Smacznego!