Tosty z patelni. Pomysł na błyskawiczne śniadanie w zasięgu ręki

Dziś pokażemy Wam, jak w szybki i prosty sposób przygotować genialne tosty prosto z patelni. To będzie prawdziwy hit!

Obrazek
Pyszności

Pomysłów na błyskawiczne i nieskomplikowane śniadanie nigdy za wiele. Zwłaszcza w środku tygodnia, kiedy mamy masę obowiązków przed wyjściem do pracy. Dlatego też przychodzimy z genialnym pomysłem na pyszne danie prosto z patelni. Śniadanie na ciepło to idealny pomysł na grudniową ucztę, która skutecznie nas rozgrzeje nawet w największe mrozy. Co więcej, pyszne tosty z dodatkami dodadzą Ci energii do działania na cały dzień. Czego chcieć więcej?

Składniki

  1. 4 kanapki chleba tostowego
  2. 1/3 posiekanej cebuli
  3. 60 g gotowanej szynki
  4. 2 jajka
  5. 1 łyżeczka soli
  6. 1/2 łyżeczki pieprzu
  7. 2 łyżki masła
  8. 2 plastry żółtego sera
  9. ketchup do smaku

Składniki

Pracę nad błyskawicznym śniadanie rozpocznij od przygotowania składników.

W tym celu posiekaj drobno 1/3 cebuli. Następnie potnij w drobną kostkę szynkę gotowaną. Na koniec rozbij i wymieszaj dwa jajka w misce.

tosty z patelni

Miks do tostów

Składniki mamy już gotowe, teraz wystarczy je tylko połączyć.

Wymieszaj składniki przy pomocy kuchennej rózgi lub łopatki. Nie zapomnij również o przyprawach. My postawiliśmy na klasykę - czyli sól oraz pieprz. Ty oczywiście możesz dodać inne ulubione przyprawy.

tosty z patelni

W końcu to mają być Twoje tosty, więc muszą idealnie pasować pod Twoje kubki smakowe.

Smażenie tostów

Czas przygotować chleb tostowy.

Na rozgrzanej patelni rozpuść trochę masła. Następnie wytnij z każdej kromki chleba tostowego mały kwadrat. Tak przygotowane tosty ułóż na patelni, po czym umieść w środku wcześniej przygotowany jajeczny miks. Na wierzchu dodaj plaster sera i bezpośrednio na nim ułóż wcześniej wyciętą część chleba.

tosty z patelni

Smaż tosty po 5 minut na każdej ze stron, aż nabiorą pięknego, złocistego koloru. Gotowe tosty możesz podawać solo lub z dodatkiem ketchupu. W zależności jaki wariant najlepiej Ci odpowiada.

tosty z patelni

Oczywiście tosty smakują najlepiej na ciepło, więc nie zwlekaj z ich podawaniem. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Wystarczy dodać 3 łyżki do farszu na gołąbki. Będą soczyste i pełne smaku
Wystarczy dodać 3 łyżki do farszu na gołąbki. Będą soczyste i pełne smaku
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Do placków ziemniaczanych ścieram bulwę z przepisów prababci. Efekt? Smak i chrupkość 2x lepsze
Do placków ziemniaczanych ścieram bulwę z przepisów prababci. Efekt? Smak i chrupkość 2x lepsze
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody