Ułóż chleb w patelni i zalej. Ulubione śniadanie mojej rodziny

Chleb jest smaczny, pożywny i można go wykorzystać do przygotowania wielu różnych potraw. Ostatnio odkryłem przepis na danie z chleba, które stało się ulubionym śniadaniem mojej rodziny. Jest proste w przygotowaniu, a smakuje wyśmienicie.

Ułóż chleb w patelni i zalej. Ulubione śniadanie mojej rodziny (fot. YouTube/@Asenaninmutfag)Ułóż chleb w patelni i zalej. Ulubione śniadanie mojej rodziny (fot. YouTube/@Asenaninmutfag)
Źródło zdjęć: © YouTube
Marcin Michałowski

Odkryj nowy wymiar smaku chleba! Dzięki prostemu przepisowi na danie z chlebem, masłem, jogurtem i jajkami, stworzysz pyszny i pożywny posiłek, który zaskoczy smakiem całą twoją rodzinę. Dowiedz się, jak w kilka chwil urozmaicić swoje śniadania i sprawić, że chleb nabierze zupełnie nowego smaku.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ekspresowe ciasto czekoladowe w wydaniu fit robię kilka razy w tygodniu. Takie jest dobre!

Puszysta pizza z chleba na śniadanie - przepis

Aby przygotować to wyjątkowe danie, potrzebujesz zaledwie kilku składników: chleba, masła, jajek, soli, pieprzu, mleka, czosnku, majonezu, jogurtu i sera żółtego. Dzięki nim w mgnieniu oka stworzysz przysmak, który przywodzi na myśl puszystą pizzę, a jednocześnie doskonale smakuje.

Składniki:

  • chleb,
  • masło,
  • 3 jajka,
  • sól,
  • pieprz,
  • ½ szklanki mleka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 4 łyżki jogurtu,
  • 120 g sera żółtego.

Wystarczy pokroić chleb na kromki, posmarować patelnię masłem i ułożyć na niej. Następnie w misce roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko, jogurt naturalny, masło, czosnek, sól i pieprz. Powstałą mieszanką zalewamy chleb i smażymy na małym ogniu pod przykryciem.

Po kilku minutach, gdy danie będzie zarumienione, przekładamy je na drugą stronę. Ponownie zalewamy mieszanką i smażymy pod przykryciem. Gdy chleb będzie upieczony, posypujemy go startym serem żółtym. Po kilku minutach, gdy ser się roztopi, danie jest gotowe do podania. Smacznego!

Wskazówki

  • Do przygotowania dania można wykorzystać dowolny chleb. Najlepiej sprawdzi się chleb pszenny lub żytni.
  • Jeśli lubicie bardziej wyrazisty smak, to do mieszanki jajecznej możecie dodać więcej czosnku.
  • Danie można również wzbogacić o inne składniki, np. pieczarki, paprykę lub cebulę.

Jeśli szukacie pomysłu na szybkie i smaczne śniadanie, to polecam to danie. Jest proste w przygotowaniu, a smakuje wyśmienicie. Z pewnością zachwyci wszystkich domowników.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Zakwas z buraka robię już teraz. Wlewem 2 łyżki i może stać aż do stycznia i nie spleśnieje
Zakwas z buraka robię już teraz. Wlewem 2 łyżki i może stać aż do stycznia i nie spleśnieje
U nas hałasują na parapetach. Egipcjanie pieką i serwują na obiad
U nas hałasują na parapetach. Egipcjanie pieką i serwują na obiad
Jesz czosnek jesienią i zimą? Oto jak naprawdę działa na organizm
Jesz czosnek jesienią i zimą? Oto jak naprawdę działa na organizm
Rzadko trafia na nasze talerze, bo się jej boimy. Wolna od antybiotyków i hormonów
Rzadko trafia na nasze talerze, bo się jej boimy. Wolna od antybiotyków i hormonów
Pieczenie i gotowanie mięsa. Co jest zdrowsze? Rozwiewamy wątpliwości
Pieczenie i gotowanie mięsa. Co jest zdrowsze? Rozwiewamy wątpliwości