Ulubiona przekąska księcia Louisa. Niewiele dzieci przepada za tym warzywem

Książę Louis, najmłodszy syn księcia Williama i księżnej Kate, świętuje dziś swoje siódme urodziny. Choć wiele dzieci w jego wieku uwielbia czekoladę i słodycze, Louis ma nieco inne upodobania kulinarne.

Książę LouisKsiążę Louis
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Getty Images

Książę Louis, najmłodszy członek rodziny królewskiej, obchodzi dziś swoje siódme urodziny. Z tej okazji z pewnością zostanie obdarowany licznymi prezentami i urodzinowym tortem. Jednak to, co wyróżnia Louisa, to jego nietypowe preferencje kulinarne.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ciasto Fiona bez pieczenia. Warstwowe pyszności na biszkoptach z pysznym musem

Ulubione danie księcia Louisa

Podczas gdy większość dzieci w jego wieku przepada za słodyczami, Louis ma szczególne upodobanie do buraków. Ta nietypowa miłość do warzywa została ujawniona przez jego mamę, księżną Kate, w 2019 roku podczas rozmowy z legendą kulinarną, Mary Berry. Księżna opowiedziała wtedy o tym, jak rodzina królewska uprawia własne warzywa, w tym marchewki, fasolę i właśnie buraki, które są ulubionym przysmakiem Louisa.

- Uprawiamy własne warzywa, mamy marchewki, fasolę, a buraki to absolutny faworyt, Louis je uwielbia - powiedziała księżna Kate w rozmowie z Mary Berry.

Inne kulinarne upodobania młodego księcia

Choć buraki mogą nie znaleźć się na urodzinowym stole, Louis nie stroni od bardziej typowych dla dzieci potraw, takich jak makaron z serem czy pizza. Księżna Kate zdradziła również, że jej dzieci, w tym Louis, uwielbiają przygotowywać własną pizzę, korzystając z przepisu na ciasto Mary Berry.

- Naprawdę to lubię. Właściwie jedną z ostatnich rzeczy, którą przygotowywaliśmy razem, było twoje ciasto na pizzę. Zrobiliśmy pizzę z twojego przepisu na ciasto... Była pyszna! - wspominała księżna Kate.

Choć nie wiadomo dokładnie, jak książę Louis spędzi swoje urodziny, można przypuszczać, że będzie otoczony najbliższymi, w tym rodzicami i rodzeństwem. Z pewnością otrzyma również prezenty od członków rodziny, w tym od króla i królowej Camilli.

Wybrane dla Ciebie
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯