Ulubiona przekąska księcia Louisa. Niewiele dzieci przepada za tym warzywem

Książę Louis, najmłodszy syn księcia Williama i księżnej Kate, świętuje dziś swoje siódme urodziny. Choć wiele dzieci w jego wieku uwielbia czekoladę i słodycze, Louis ma nieco inne upodobania kulinarne.

Książę LouisKsiążę Louis
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Getty Images

Książę Louis, najmłodszy członek rodziny królewskiej, obchodzi dziś swoje siódme urodziny. Z tej okazji z pewnością zostanie obdarowany licznymi prezentami i urodzinowym tortem. Jednak to, co wyróżnia Louisa, to jego nietypowe preferencje kulinarne.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ciasto Fiona bez pieczenia. Warstwowe pyszności na biszkoptach z pysznym musem

Ulubione danie księcia Louisa

Podczas gdy większość dzieci w jego wieku przepada za słodyczami, Louis ma szczególne upodobanie do buraków. Ta nietypowa miłość do warzywa została ujawniona przez jego mamę, księżną Kate, w 2019 roku podczas rozmowy z legendą kulinarną, Mary Berry. Księżna opowiedziała wtedy o tym, jak rodzina królewska uprawia własne warzywa, w tym marchewki, fasolę i właśnie buraki, które są ulubionym przysmakiem Louisa.

- Uprawiamy własne warzywa, mamy marchewki, fasolę, a buraki to absolutny faworyt, Louis je uwielbia - powiedziała księżna Kate w rozmowie z Mary Berry.

Inne kulinarne upodobania młodego księcia

Choć buraki mogą nie znaleźć się na urodzinowym stole, Louis nie stroni od bardziej typowych dla dzieci potraw, takich jak makaron z serem czy pizza. Księżna Kate zdradziła również, że jej dzieci, w tym Louis, uwielbiają przygotowywać własną pizzę, korzystając z przepisu na ciasto Mary Berry.

- Naprawdę to lubię. Właściwie jedną z ostatnich rzeczy, którą przygotowywaliśmy razem, było twoje ciasto na pizzę. Zrobiliśmy pizzę z twojego przepisu na ciasto... Była pyszna! - wspominała księżna Kate.

Choć nie wiadomo dokładnie, jak książę Louis spędzi swoje urodziny, można przypuszczać, że będzie otoczony najbliższymi, w tym rodzicami i rodzeństwem. Z pewnością otrzyma również prezenty od członków rodziny, w tym od króla i królowej Camilli.

Wybrane dla Ciebie
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Dosypuję do startych ziemniaków. Placki wychodzą chrupiące i bardziej luksusowe
Dosypuję do startych ziemniaków. Placki wychodzą chrupiące i bardziej luksusowe
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil