Ulubione warzywo Beaty Tyszkiewicz. Dzięki niemu przez lata wyglądała i czuła się świetnie

Beata Tyszkiewicz niewątpliwie kojarzy się z godnym podziwu wigorem. Wpływ na to mają między innymi zasady żywieniowej, które stosuje aktorka. Podczas pandemii wzbogaciła swoje codzienne menu przede wszystkim o dwa warzywa. Beata Tyszkiewicz przyznała, że to dzięki nim ma tyle energii.

ObrazekBeata Tyszkiewicz uwielbia te warzywa - Pyszności; foto: Canva oraz Facebook: Świat Gwiazd

Beata Tyszkiewicz jest jedną z najlepiej rozpoznawalnych twarzy polskiej sceny filmowej i telewizyjnej. Jej kariera publiczna dobiegła zasłużonego końca, a trwała siedem dekad. Do takiego trybu życia trzeba było wykazywać się nie byle energią. A tej Beacie Tyszkiewicz nigdy nie brakowało. Nic jednak nie przychodzi w życiu samo, a na ikrę aktorki wpływa między innymi jej dieta, która uległa znacznym zmianom podczas pandemii. To właśnie wtedy legenda kina postanowiła włączyć do codziennego menu dwa niepozorne warzywa i ograniczyć inne produkty.

Obrazek
Sezonowe warzywa na targu - Pyszności; foto: Canva

Beata Tyszkiewicz uwielbia te warzywa

Nie zawsze Beata Tyszkiewicz kojarzyła się z jakąkolwiek formą zdrowego trybu życia. Jeszcze nie tak dawno opowiadała w wywiadzie dla tygodnika "Na żywo", że czeka na "taką dietę, w której będzie można chudnąć od jedzenia pierogów". Do tego dochodziło palenie papierosów i brak jakiegoś szczególnego zainteresowania sportem i ruchem. Te nawyki gwiazdy zmieniły się podczas pandemii. To wtedy Tyszkiewicz opowiedziała "Faktowi", że postanowiła wprowadzić do swojego menu kilka rewolucji.

Aktorka przede wszystkim ograniczyła jedzenie mięsa. Nie zrezygnowała jednak z niego zupełnie, i jak powiedziała "Faktowi", dalej spożywa mięso raz lub dwa razy w tygodniu. Już ta zmiana okazała się dla Beaty Tyszkiewicz dobra, jednak gwiazda na niej nie poprzestała. Od czasu pandemii w jej menu znajdują się też duże ilości bogatego w żelazo i kwas foliowy szpinaku oraz selera.

Obrazek
Beata Tyszkiewicz uwielbia te warzywa - Pyszności; foto: Canva
Staram się na co dzień jeść zdrowo, mieć zbilansowaną dietę. Ostatnio królują u mnie sałatki ze szpinakiem i selerem. Warzywa dają mi dużo energii na cały dzień

- opowiadała "Faktowi" Beata Tyszkiewicz. Czy szpinak, seler i inne warzywa to klucz do witalnego sukcesu aktorki? Być może tak właśnie jest, chociaż do tej pory pamiętamy też, co mówiła w "Dzień dobry TVN" na temat hartowania ciała. Ponoć gwiazda nawet zimą nie używa ogrzewania i śpi przy otwartym oknie. Czy można to uznać za "wersję light" morsowania? To w końcu cieszy się ostatnio dużym zainteresowaniem...

Polecamy przepis na pulpety po cygańsku:

Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo
Kapusta kiszona nie dla każdego. Oto kto nie powinien jej jeść
Kapusta kiszona nie dla każdego. Oto kto nie powinien jej jeść
Tak przechowuj imbir. Inaczej szybko zacznie się marszczyć i pleśnieć
Tak przechowuj imbir. Inaczej szybko zacznie się marszczyć i pleśnieć