Ulubione warzywo Beaty Tyszkiewicz. Dzięki niemu przez lata wyglądała i czuła się świetnie

Beata Tyszkiewicz niewątpliwie kojarzy się z godnym podziwu wigorem. Wpływ na to mają między innymi zasady żywieniowej, które stosuje aktorka. Podczas pandemii wzbogaciła swoje codzienne menu przede wszystkim o dwa warzywa. Beata Tyszkiewicz przyznała, że to dzięki nim ma tyle energii.

ObrazekBeata Tyszkiewicz uwielbia te warzywa - Pyszności; foto: Canva oraz Facebook: Świat Gwiazd

Beata Tyszkiewicz jest jedną z najlepiej rozpoznawalnych twarzy polskiej sceny filmowej i telewizyjnej. Jej kariera publiczna dobiegła zasłużonego końca, a trwała siedem dekad. Do takiego trybu życia trzeba było wykazywać się nie byle energią. A tej Beacie Tyszkiewicz nigdy nie brakowało. Nic jednak nie przychodzi w życiu samo, a na ikrę aktorki wpływa między innymi jej dieta, która uległa znacznym zmianom podczas pandemii. To właśnie wtedy legenda kina postanowiła włączyć do codziennego menu dwa niepozorne warzywa i ograniczyć inne produkty.

Obrazek
Sezonowe warzywa na targu - Pyszności; foto: Canva

Beata Tyszkiewicz uwielbia te warzywa

Nie zawsze Beata Tyszkiewicz kojarzyła się z jakąkolwiek formą zdrowego trybu życia. Jeszcze nie tak dawno opowiadała w wywiadzie dla tygodnika "Na żywo", że czeka na "taką dietę, w której będzie można chudnąć od jedzenia pierogów". Do tego dochodziło palenie papierosów i brak jakiegoś szczególnego zainteresowania sportem i ruchem. Te nawyki gwiazdy zmieniły się podczas pandemii. To wtedy Tyszkiewicz opowiedziała "Faktowi", że postanowiła wprowadzić do swojego menu kilka rewolucji.

Aktorka przede wszystkim ograniczyła jedzenie mięsa. Nie zrezygnowała jednak z niego zupełnie, i jak powiedziała "Faktowi", dalej spożywa mięso raz lub dwa razy w tygodniu. Już ta zmiana okazała się dla Beaty Tyszkiewicz dobra, jednak gwiazda na niej nie poprzestała. Od czasu pandemii w jej menu znajdują się też duże ilości bogatego w żelazo i kwas foliowy szpinaku oraz selera.

Obrazek
Beata Tyszkiewicz uwielbia te warzywa - Pyszności; foto: Canva
Staram się na co dzień jeść zdrowo, mieć zbilansowaną dietę. Ostatnio królują u mnie sałatki ze szpinakiem i selerem. Warzywa dają mi dużo energii na cały dzień

- opowiadała "Faktowi" Beata Tyszkiewicz. Czy szpinak, seler i inne warzywa to klucz do witalnego sukcesu aktorki? Być może tak właśnie jest, chociaż do tej pory pamiętamy też, co mówiła w "Dzień dobry TVN" na temat hartowania ciała. Ponoć gwiazda nawet zimą nie używa ogrzewania i śpi przy otwartym oknie. Czy można to uznać za "wersję light" morsowania? To w końcu cieszy się ostatnio dużym zainteresowaniem...

Polecamy przepis na pulpety po cygańsku:

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości