NewsyUlubione warzywo Beaty Tyszkiewicz. Dzięki niemu przez lata wyglądała i czuła się świetnie

Ulubione warzywo Beaty Tyszkiewicz. Dzięki niemu przez lata wyglądała i czuła się świetnie

Beata Tyszkiewicz niewątpliwie kojarzy się z godnym podziwu wigorem. Wpływ na to mają między innymi zasady żywieniowej, które stosuje aktorka. Podczas pandemii wzbogaciła swoje codzienne menu przede wszystkim o dwa warzywa. Beata Tyszkiewicz przyznała, że to dzięki nim ma tyle energii.

Beata Tyszkiewicz uwielbia te warzywa - Pyszności; foto: Canva oraz Facebook: Świat Gwiazd
Beata Tyszkiewicz uwielbia te warzywa - Pyszności; foto: Canva oraz Facebook: Świat Gwiazd

24.04.2023 14:35

Beata Tyszkiewicz jest jedną z najlepiej rozpoznawalnych twarzy polskiej sceny filmowej i telewizyjnej. Jej kariera publiczna dobiegła zasłużonego końca, a trwała siedem dekad. Do takiego trybu życia trzeba było wykazywać się nie byle energią. A tej Beacie Tyszkiewicz nigdy nie brakowało. Nic jednak nie przychodzi w życiu samo, a na ikrę aktorki wpływa między innymi jej dieta, która uległa znacznym zmianom podczas pandemii. To właśnie wtedy legenda kina postanowiła włączyć do codziennego menu dwa niepozorne warzywa i ograniczyć inne produkty.

Sezonowe warzywa na targu - Pyszności; foto: Canva
Sezonowe warzywa na targu - Pyszności; foto: Canva

Beata Tyszkiewicz uwielbia te warzywa

Nie zawsze Beata Tyszkiewicz kojarzyła się z jakąkolwiek formą zdrowego trybu życia. Jeszcze nie tak dawno opowiadała w wywiadzie dla tygodnika "Na żywo", że czeka na "taką dietę, w której będzie można chudnąć od jedzenia pierogów". Do tego dochodziło palenie papierosów i brak jakiegoś szczególnego zainteresowania sportem i ruchem. Te nawyki gwiazdy zmieniły się podczas pandemii. To wtedy Tyszkiewicz opowiedziała "Faktowi", że postanowiła wprowadzić do swojego menu kilka rewolucji.

Aktorka przede wszystkim ograniczyła jedzenie mięsa. Nie zrezygnowała jednak z niego zupełnie, i jak powiedziała "Faktowi", dalej spożywa mięso raz lub dwa razy w tygodniu. Już ta zmiana okazała się dla Beaty Tyszkiewicz dobra, jednak gwiazda na niej nie poprzestała. Od czasu pandemii w jej menu znajdują się też duże ilości bogatego w żelazo i kwas foliowy szpinaku oraz selera.

Beata Tyszkiewicz uwielbia te warzywa - Pyszności; foto: Canva
Beata Tyszkiewicz uwielbia te warzywa - Pyszności; foto: Canva
Staram się na co dzień jeść zdrowo, mieć zbilansowaną dietę. Ostatnio królują u mnie sałatki ze szpinakiem i selerem. Warzywa dają mi dużo energii na cały dzień

- opowiadała "Faktowi" Beata Tyszkiewicz. Czy szpinak, seler i inne warzywa to klucz do witalnego sukcesu aktorki? Być może tak właśnie jest, chociaż do tej pory pamiętamy też, co mówiła w "Dzień dobry TVN" na temat hartowania ciała. Ponoć gwiazda nawet zimą nie używa ogrzewania i śpi przy otwartym oknie. Czy można to uznać za "wersję light" morsowania? To w końcu cieszy się ostatnio dużym zainteresowaniem...

Polecamy przepis na pulpety po cygańsku:

Wybrane dla Ciebie