Ulubione warzywo Beaty Tyszkiewicz. Dzięki niemu przez lata wyglądała i czuła się świetnie

Beata Tyszkiewicz niewątpliwie kojarzy się z godnym podziwu wigorem. Wpływ na to mają między innymi zasady żywieniowej, które stosuje aktorka. Podczas pandemii wzbogaciła swoje codzienne menu przede wszystkim o dwa warzywa. Beata Tyszkiewicz przyznała, że to dzięki nim ma tyle energii.

ObrazekBeata Tyszkiewicz uwielbia te warzywa - Pyszności; foto: Canva oraz Facebook: Świat Gwiazd

Beata Tyszkiewicz jest jedną z najlepiej rozpoznawalnych twarzy polskiej sceny filmowej i telewizyjnej. Jej kariera publiczna dobiegła zasłużonego końca, a trwała siedem dekad. Do takiego trybu życia trzeba było wykazywać się nie byle energią. A tej Beacie Tyszkiewicz nigdy nie brakowało. Nic jednak nie przychodzi w życiu samo, a na ikrę aktorki wpływa między innymi jej dieta, która uległa znacznym zmianom podczas pandemii. To właśnie wtedy legenda kina postanowiła włączyć do codziennego menu dwa niepozorne warzywa i ograniczyć inne produkty.

Obrazek
Sezonowe warzywa na targu - Pyszności; foto: Canva

Beata Tyszkiewicz uwielbia te warzywa

Nie zawsze Beata Tyszkiewicz kojarzyła się z jakąkolwiek formą zdrowego trybu życia. Jeszcze nie tak dawno opowiadała w wywiadzie dla tygodnika "Na żywo", że czeka na "taką dietę, w której będzie można chudnąć od jedzenia pierogów". Do tego dochodziło palenie papierosów i brak jakiegoś szczególnego zainteresowania sportem i ruchem. Te nawyki gwiazdy zmieniły się podczas pandemii. To wtedy Tyszkiewicz opowiedziała "Faktowi", że postanowiła wprowadzić do swojego menu kilka rewolucji.

Aktorka przede wszystkim ograniczyła jedzenie mięsa. Nie zrezygnowała jednak z niego zupełnie, i jak powiedziała "Faktowi", dalej spożywa mięso raz lub dwa razy w tygodniu. Już ta zmiana okazała się dla Beaty Tyszkiewicz dobra, jednak gwiazda na niej nie poprzestała. Od czasu pandemii w jej menu znajdują się też duże ilości bogatego w żelazo i kwas foliowy szpinaku oraz selera.

Obrazek
Beata Tyszkiewicz uwielbia te warzywa - Pyszności; foto: Canva
Staram się na co dzień jeść zdrowo, mieć zbilansowaną dietę. Ostatnio królują u mnie sałatki ze szpinakiem i selerem. Warzywa dają mi dużo energii na cały dzień

- opowiadała "Faktowi" Beata Tyszkiewicz. Czy szpinak, seler i inne warzywa to klucz do witalnego sukcesu aktorki? Być może tak właśnie jest, chociaż do tej pory pamiętamy też, co mówiła w "Dzień dobry TVN" na temat hartowania ciała. Ponoć gwiazda nawet zimą nie używa ogrzewania i śpi przy otwartym oknie. Czy można to uznać za "wersję light" morsowania? To w końcu cieszy się ostatnio dużym zainteresowaniem...

Polecamy przepis na pulpety po cygańsku:

Wybrane dla Ciebie
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Tak należy przechowywać i odgrzewać kotlety. Będą smakowały jak prosto z patelni
Tak należy przechowywać i odgrzewać kotlety. Będą smakowały jak prosto z patelni
Podpatrzyłam u gospodyń. Słodkie kartofelki lepsze niż sklepowe praliny
Podpatrzyłam u gospodyń. Słodkie kartofelki lepsze niż sklepowe praliny
Jak szybko obrać pomarańczę? Ania Starmach ma sprawdzony sposób
Jak szybko obrać pomarańczę? Ania Starmach ma sprawdzony sposób
Tradycyjny śledzik w świątecznej oprawie. Wygląda jak z designerskiej książki kucharskiej
Tradycyjny śledzik w świątecznej oprawie. Wygląda jak z designerskiej książki kucharskiej
Złota proporcja sosu. Trzymaj się tych zasad, a żurawina wyjdzie lepsza niż u bacy
Złota proporcja sosu. Trzymaj się tych zasad, a żurawina wyjdzie lepsza niż u bacy
Zamiast sałatki robię wigilijne szaszłyki. Wyglądają uroczyście i każdy chętnie sięga
Zamiast sałatki robię wigilijne szaszłyki. Wyglądają uroczyście i każdy chętnie sięga
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Te ciasteczka są lekkie i puszyste. Nie mają w sobie ani kropli mleka
Te ciasteczka są lekkie i puszyste. Nie mają w sobie ani kropli mleka
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀