PoradyW lodówce czy na kuchennym blacie? Producent keczupu zabrał głos

W lodówce czy na kuchennym blacie? Producent keczupu zabrał głos

Producent wyjawił, gdzie przechowywać keczup (Adobe)
Producent wyjawił, gdzie przechowywać keczup (Adobe)
04.07.2023 12:30

Keczup zazwyczaj przechowujemy w lodówce. Niektórzy wybierają jednak szafkę. Zastanawiacie się, która wersja jest prawidłowa? Na ten temat wypowiedział się znany producent tego sosu i rozwiał wszelkie wątpliwości.

Wojna o miejsce keczupu trwa od wielu lat. Kłótnia ta trwa od wielu lat i przypomina tę o płatki i mleko. Amerykańska firma Heinz, która już nie mogła na to patrzeć, w końcu zabrała głos. Odpowiedź opublikowała na swoim Twitterze. Teraz już wiemy, gdzie powinniśmy przechowywać sos pomidorowy. Nie wszystkie osoby się z tym zgadzają.

Konflikt rozwiązany. Wiadomo, gdzie przechowywać keczup

Heinz opublikował prosty i wymowny post na temat sosu pomidorowego:

"Do twojej wiadomości: keczup trzyma się w lodówce!".

Wygrały więc osoby, które się do tego stosują. To stwierdzenie wywołało burzę, gdyż okazuje się, że aż 41 procent Brytyjczyków  po otwarciu chowa go do szafki. Takie postępowanie okazuje się być błędem. Keczup nie zepsuje się i nie straci właściwości, będzie za to mniej smaczny.

Keczup przechowujemy w lodówce, wtedy będzie smaczniejszy (Flickr)
Keczup przechowujemy w lodówce, wtedy będzie smaczniejszy (Flickr)

Szafka będzie dobrym pomysłem, jeśli kupujemy zapas sosu i nie zamierzamy go przez jakiś czas otwierać. Wszelkie informacje znajdziemy na opakowaniu.

Większość wybiera lodówkę

Kontrowersyjny post zobaczyło ponad 4,3 mln osób. Wywołał on niemałe zamieszanie. Internauci strasznie się kłócili. Wiele osób było zdania, że zimny sos pomidorowy jest okropny i to zbrodnia przeciwko ludzkości. Niektórzy zastanawiali się, dlaczego w sklepach stoi na półkach. Pojawiły się głosy, że  producent nie ma zielonego pojęcia, w jaki sposób przechowuje się jego własne produkty. Użytkownicy Twittera mieli bardzo dużo pytań.

Od razu po tym Heinz postanowił przeprowadzić ankietę, w której udział wzięło 13 tysięcy osób. Okazało się, że większość (63 procent) chowa keczup do lodówki, pozostali trzymają go w szafce.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także