PrzepisDeseryWeź dwa składniki i zmiksuj na gładką masę. Tak w 2 minuty zrobisz pyszny deser

Weź dwa składniki i zmiksuj na gładką masę. Tak w 2 minuty zrobisz pyszny deser

Szybki deser z bananów i mascarpone. Pycha!
Szybki deser z bananów i mascarpone. Pycha!
Źródło zdjęć: © Canva | Olha Tsiplyar
07.04.2024 10:35, aktualizacja: 07.04.2024 12:26

Tak szybkiego deseru prawdopodobnie jeszcze nie widziałeś. Przygotowanie go zajmie ci dosłownie krótką chwilę, a smakołyk z całą pewnością spełni oczekiwania twojego podniebienia. Prosty, pyszny, łatwy, tani i zaskakująco pożywny — takie epitety wprost należą się temu przepisowi!

Jeśli po intensywnych przygotowaniach wielkanocnych czujesz to samo, co my, to aktualnie znajdujesz się mniej więcej na etapie: nie mogę już patrzeć na kolejny przepis na ciasto. To sama prawda. Na szczęście chwilowo możemy odpuścić sobie receptury na mazurki, babki wielkanocne i serniki (no dobrze, przyznaj, że tego ostatniego nigdy za wiele). Czy to jednak oznacza, że mamy zupełnie zrezygnować ze słodkości? Wolne żarty!

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Dzisiaj pokażemy ci szybki deser, który jest tak prosty w przygotowaniu, że będziemy musieli zmienić nasz standardowy układ przepisów: rozpisywanie tego w punktach nie ma bowiem najmniejszego sensu. Składniki? Są tylko dwa: mascarpone i banany. Sposób przygotowania? Całość przyrządzisz w czasie kilku reklam telewizyjnych!

Szybki deser z bananów i mascarpone

Kiedy cała receptura przepisu znajduje się w jego tytule, to jest to znak, że mamy do czynienia z naprawdę prostym kulinarnym zabiegiem. Tak jest właśnie w tym przypadku. A jak to zastosować w praktyce? Już wszystko tłumaczymy. Poczekaj na początek reklam w przerwie ulubionego programu i... czas — start!

Szybki deser z mascarpone? Ten składnik to klucz do pysznej przekąski!
Szybki deser z mascarpone? Ten składnik to klucz do pysznej przekąski!© Canva | Lilechka75

Na początek obierz dwa banany ze skórki. Najlepiej użyć tych mocno dojrzałych, chociaż nie jest to niezbędny wymóg. Umieść je w misie blendera. Dodaj około 100 gramów mascarpone i całość zmiksuj. Uwaga, uwaga (prosimy o werble)... gotowe! To wszystko, tylko tyle. Taki deser możesz schłodzić w lodówce lub jeść od razu. Rzecz jasna możesz też postawić na jego urozmaicenie: doskonale smakuje z owocami leśnymi, kruchymi ciastkami lub oczywiście czekoladą. Ich wybór pozostawiamy już tobie, bo najważniejsza w przypadku tego deseru jest wspomniana baza. Smacznego!

Źródło artykułu:Pysznosci.pl
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także