PrzepisCiasto bez pieczeniaWypróbuj przepis na ciasto z colą bez pieczenia. Smak nie do opisania

Wypróbuj przepis na ciasto z colą bez pieczenia. Smak nie do opisania

Ciasto z colą
Ciasto z colą
Źródło zdjęć: © YouTube | Gesund und schnell
03.01.2024 20:53, aktualizacja: 16.03.2024 14:01

Nie masz pomysłu na prosty deser, który zawróci wszystkim w głowie? Zrób ciasto z colą. Nie dość, że jest banalnie proste, to jeszcze ma niesamowicie obłędny smak. Wszyscy będą się nim zachwycać i poproszą o kolejną porcję.

Ciasto z colą jest tak łatwe, że przygotujesz je w kilka chwil. Nie musisz nawet uruchamiać piekarnika, gdyż ten deser nie potrzebuje spędzić w cieple nawet minuty. To ciasto jest świetną propozycją dla największych fanów słodyczy, którzy nie wyobrażają sobie życia bez tego typu produktów. Dodatek popularnego napoju gazowanego sprawi, że ów deser wejdzie na zupełnie inny poziom. Koniecznie przetestuj recepturę i przygotuj ciasto na sylwestra. Efekt będzie obłędny.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ciasto z colą jest lekkie niczym chmurka. To połączenie biszkoptów namoczonych w gazowanym napoju, śmietanki oraz galaretki przygotowanej w bardzo nietypowy sposób. Deser można dosłownie zjadać wzrokiem. Jest przepyszny, a do tego nie wymaga zbyt wielkiego nakładu pracy.

Ciasto z colą - obłędny przepis na prosty deser

Składniki:

  • 150 ml coli + 300 ml,
  • 150 g biszkoptów,
  • 150 g serka śmietankowego,
  • 70 g cukru pudru,
  • śmietanka 33%,
  • 20 g żelatyny,
  • 100 ml wody.
Ciasto z colą
Ciasto z colą© YouTube | Gesund und schnell

Sposób wykonania:

  1. W 150 ml coli namocz biszkopty. Wilgotne ciastka umieść na blaszce lub w szklanym naczyniu.
  2. Zmiksuj śmietanę z cukrem pudrem, do masy dodaj serek śmietankowy i wymieszaj wszystko dokładnie. Krem wyłóż na biszkopty i dokładnie go rozsmaruj. Całość przykryj folią spożywczą i wstaw na dwie godziny do lodówki.
  3. Do miseczki wlej wodę i wsyp żelatynę. Wymieszaj obydwa składniki dokładnie - nie powinno być żadnych grudek. Pojemniczek włóż do garnka z wrzącą wodą.
  4. Do osobnej miski wlej colę, powoli zacznij dodawać żelatynę. Starannie wszystko wymieszaj i usuń pianę.
  5. Napój z dodatkiem żelatyny wylej na wyciągnięty z lodówki deser.
  6. Ciasto z colą trzymaj w lodówce przez co najmniej 40 minut. Po tym czasie możesz je pokroić i podawać.


Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także