Wypróbuj przepis na ciasto z colą bez pieczenia. Smak nie do opisania

Nie masz pomysłu na prosty deser, który zawróci wszystkim w głowie? Zrób ciasto z colą. Nie dość, że jest banalnie proste, to jeszcze ma niesamowicie obłędny smak. Wszyscy będą się nim zachwycać i poproszą o kolejną porcję.

Ciasto z coląCiasto z colą
Źródło zdjęć: © YouTube | Gesund und schnell
Paulina Hermann

Ciasto z colą jest tak łatwe, że przygotujesz je w kilka chwil. Nie musisz nawet uruchamiać piekarnika, gdyż ten deser nie potrzebuje spędzić w cieple nawet minuty. To ciasto jest świetną propozycją dla największych fanów słodyczy, którzy nie wyobrażają sobie życia bez tego typu produktów. Dodatek popularnego napoju gazowanego sprawi, że ów deser wejdzie na zupełnie inny poziom. Koniecznie przetestuj recepturę i przygotuj ciasto na sylwestra. Efekt będzie obłędny.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Czekoladowe choinki z ciasta francuskiego. Zrobisz w kilka minut

Ciasto z colą jest lekkie niczym chmurka. To połączenie biszkoptów namoczonych w gazowanym napoju, śmietanki oraz galaretki przygotowanej w bardzo nietypowy sposób. Deser można dosłownie zjadać wzrokiem. Jest przepyszny, a do tego nie wymaga zbyt wielkiego nakładu pracy.

Ciasto z colą - obłędny przepis na prosty deser

Składniki:

  • 150 ml coli + 300 ml,
  • 150 g biszkoptów,
  • 150 g serka śmietankowego,
  • 70 g cukru pudru,
  • śmietanka 33%,
  • 20 g żelatyny,
  • 100 ml wody.
Ciasto z colą
Ciasto z colą © YouTube | Gesund und schnell

Sposób wykonania:

  1. W 150 ml coli namocz biszkopty. Wilgotne ciastka umieść na blaszce lub w szklanym naczyniu.
  2. Zmiksuj śmietanę z cukrem pudrem, do masy dodaj serek śmietankowy i wymieszaj wszystko dokładnie. Krem wyłóż na biszkopty i dokładnie go rozsmaruj. Całość przykryj folią spożywczą i wstaw na dwie godziny do lodówki.
  3. Do miseczki wlej wodę i wsyp żelatynę. Wymieszaj obydwa składniki dokładnie - nie powinno być żadnych grudek. Pojemniczek włóż do garnka z wrzącą wodą.
  4. Do osobnej miski wlej colę, powoli zacznij dodawać żelatynę. Starannie wszystko wymieszaj i usuń pianę.
  5. Napój z dodatkiem żelatyny wylej na wyciągnięty z lodówki deser.
  6. Ciasto z colą trzymaj w lodówce przez co najmniej 40 minut. Po tym czasie możesz je pokroić i podawać.


Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej