Zakazany dodatek do sałatki jarzynowej według Magdy Gessler. Ekspertka uważa, że niszczy cały smak potrawy
Magda Gessler rozgrzała do czerwoności media społecznościowe wskazując zakazany dodatek do sałatki jarzynowej. Restauratorka tłumaczy, że potrafi on zupełnie zrujnować smak i konsystencję. Zobacz, jak wygląda idealna sałatka jarzynowa według Gessler!
22.09.2022 | aktual.: 15.09.2023 15:47
Zakazany dodatek do sałatki jarzynowej
Ekspertka bez wahania wskazała najgorszy możliwy dodatek. Pierwszym składnikiem, który wymieniła Magda Gessler jest cebula. To warzywo ma bardzo ostry smak i zapach, i według kucharki psuje on cały smak sałatki. Cytując panią Magdę:
Jakie ziemniaki wybrać do sałatki jarzynowej?
Do zrobienia sałatki jarzynowej należy wykorzystać kleiste i żółte ziemniaki. Unikajmy mączystej odmiany. Najlepiej o typ ziemniaka zapytać zaufanego handlarza. Jeśli natomiast kupujemy je w markecie, zapoznajmy się dokładnie z etykietą. Będąc przy temacie ziemniaków, przypomnijmy jak gotować jarzyny. Zamiast w wodzie, sięgnij po bulion. Mała zmiana, a sprawi, że sałatka zyska bardziej szlachetny smak.
Dodatki do sałatki jarzynowej
Jeśli dodajemy dużą ilość ogórków kiszonych, to równie dużo powinno tam znaleźć się jabłek. Zapewni to sałatce spójny i przyjemny smak. Magda Gessler do swojej sałatki dodaje także marynowane grzyby - najlepiej kurki. To bardzo ważne, by grzyby nie były pokrojone. Dzięki temu ich smak będzie wyczuwalny oraz od razu zobaczymy je na talerzu.
Czy Magda Gessler dodaje produkty konserwowe do sałatki?
Wydawałoby się, że w kuchni Magda Gessler stosuje się tylko świeże produkty. Jednak gwiazda kuchennych rewolucji radzi, by do tego dania dodawać groszek z puszki. Ceni go za miękką skórkę i delikatny smak. Dodatek kukurydzy z puszki, także będzie dobrym rozwiązaniem.
Jeśli jesteś fanem lekkich surówek i sałatek przedstawiamy nasz film na 5 wersji mizerii: