Zawiń mięso mielone w spód od pizzy i zapiecz. Jest tak dobre, że będziesz robił co tydzień
Pyszne zapiekane mięsne roladki pod serem mozzarella to przepis na efektowny obiad dla całej rodziny. Zapiekanka z mięsa mielonego skradnie twoje serce od pierwszego kęsa.
04.08.2023 13:30
Kreatywność w kuchni to podstawa, więc gdy w kuchennej szafce znalazłam zalegające od jakiegoś czasu gotowe spody do pizzy z jednego z włoskich tygodni, postanowiłam wymyślić coś pysznego. Zrobiłam pyszne rollsy z mięsem mielonym, które zapiekłam pod kołderką z mozzarelli. Nie tylko prezentują się apetycznie, ale na dodatek smakują po prostu wybornie. Taka zapiekanka to dobry patent na pyszny obiad lub sycącą kolację na ciepło we włoskim stylu. Kilka składników, trochę czasu w piekarniku i gotowe.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym wideo
Mięsne roladki zapiekane pod mozzarellą
Składniki:
- 500 g mielonej wołowiny,
- 80 g suszonych pomidorów w oleju,
- 40 g czarnych oliwek,
- 1 garść świeżej bazylii,
- łyżeczka soli,
- 1/3 łyżeczki pieprzu,
- 2 szt. spodów do pizzy,
- 160 g tartej mozzarelli,
- 6 plastrów sera mozzarelli.
Sposób przygotowania: