Ziemniaczane kulki z mięsnym farszem
Dziś na obiad proponujemy ziemniaczane kulki z mięsnym farszem. Koniec z oklepanym obiadem. Czas na coś nowego i kreatywnego jednocześnie!
Nasza marchewka nabrała ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.
Zobacz także: Krem paprykowy z nitkami z cukinii
Składniki:
Ziemniaki
- 1 kg ziemniaki ugoowane
- 100 g ser cheddar tarty
- 1 szt. jajko
Farsz
- 3 łyżki oliwa z oliwek do smażenia
- 1 szt. cebula
- 1 szt. marchewka
- 300 g mielone mięso wołowe
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1/3 szkl. czerwone wino opcjonalnie
Pozostałe składniki
- 3 plastry ser mozzarella
Sposób przygotowania: