Wystarczy tuńczyk z puszki i dwa jajka. Przepyszny obiad w parę minut
Proste ziołowe naleśniki z wytrawnym farszem to idealny przepis na szybki obiad. Wystarczy tuńczyk z puszki i dwa jaja, aby stworzyć coś pysznego.
22.04.2023 07:45
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Naleśniki to mój sprawdzony patent na błyskawiczny obiad. Usmażenie tych placków wraz z przygotowaniem farszu i zawijaniem nie zajmuje mi więcej niż 20 minut. Takie szybkie posiłki nieraz ratowały mnie w zabiegany dzień, kiedy żołądek dopominał się czegoś ciepłego i zdrowszego niż kupiony naprędce fast food. Do tuńczykowego farszu dodaję jajka i majonez, chociaż jak mam resztki kukurydzy w puszce lub szczypiorek, to również wrzucam do masy. Moja rodzina wprost przepada za tymi naleśnikami na słono.
Ziołowe naleśniki z tuńczykiem
Składniki:
Naleśniki
- 100 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 250 ml mleka
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka ziół prowansalskich
Farsz
- 4 jajka - ugotowane
- 220 g tuńczyka w oleju - odsączony
- 3-4 łyżki majonezu
- 3 łyżki natki pietruszki - posiekanej
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym kanale YouTube
Sposób przygotowania:
1. Zaczynam od przygotowania masy naleśnikowej. Mąkę wsypuję do miski, dodaję jaja, mleko, zioła prowansalskie oraz sól i dokładnie mieszam, aby składniki połączyły się w jednolitą masę bez grudek.