Zjadła obiad w restauracji, która przeszła dwa razy "Kuchenne rewolucje". Jej ocena wciska w fotel

Tiktokerka wybrała się do Trattoria Buon Posto (wcześniej: Grande Cozze) w Kielcach, czyli restauracji po "Kuchennych Rewolucjach". Lokal dwa razy gościł w programie. Ocena kobiety mocno zaskakuje. Internauci również wyrazili swoją opinię.

"Kuchenne rewolucje" były w tej restauracji dwa razy"Kuchenne rewolucje" były w tej restauracji dwa razy
Źródło zdjęć: © TikTok | AGATESTUJE_
Paulina Hermann

"Kuchenne rewolucje" to popularny program, który od lat możemy oglądać na antenie TVN. Prowadzi go Magda Gessler i za każdym razem ratuje kolejną restaurację. Niektóre trzeba odwiedzać dwa razy. Tak było w przypadku pewnego lokalu z Kielc. Wybrała się do niego tiktokerka @agatestuje_. Jej oceny wbijają w fotel.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Piadina z szynką

"Kuchenne rewolucje" odwiedziły tę restaurację dwukrotnie

Restauracja pierwotnie nazywała się L'Amore, po pierwszych rewolucjach zmieniła się w Grande Cozze, a następnie przechrzczono ją na Trattoria Buon Posto (taką nazwę otrzymała po drugich rewolucjach). Tiktokerka @agatestuje_ na samym początku uznała, że klimat i styl lat 90. nie zachęcały do tego, by w ogóle usiąść w tym lokalu i zjeść. Ze stwierdzeniem tym nie zgadzali się niektórzy internauci.

Kuchenne rewolucje
"Kuchenne rewolucje" w Trattoria Buon Posto w Kielcach © TikTok | AGATESTUJE_

Jednak szybka i sprawna obsługa przekonały ją do tego, by została i skosztowała kilku dań. Na przystawkę wybrała cytrynę nadziewaną pastą z sardynek i anchois, która bardzo jej smakowała. Zamówiła także eskalopki cielęce z szynką prosciutto crudo. Te były zbyt słone i nie zrobiły wrażenia na testerce. Stwierdziła nawet, że zjada je ostatni raz.

Co ciekawe, tiktokerka w restauracji po podwójnych rewolucjach Magdy Gessler spróbowała również pizzy. Ta pozycja ją zachwyciła. Jak zapewnia w nagraniu:

Natomiast zdecydowanie wróciłabym tam na pizzę, bo była rewelacyjna. Może do trzech razy sztuka i po trzecich 'Kuchennych rewolucjach' nie będą już przesalać.

Za całe zamówienie @agatestuje_ zapłaciła 163 złote i wystawiła ocenę 6,5/10.

Internauci mają podzielone opinie

Niektórym osobom jedzenie w kieleckiej restauracji smakuje i chętnie do niej wracają. Szczególnie upodobali sobie pizzę. W komentarzach czytamy:

"Wnętrze straszne, ale nam osobiście jedzenie bardzo smakowało, a zazwyczaj jadamy Michelin"
"Jemy tam tylko pizzę"

Inni nie są przekonani do lokalu, który dwa razy gościł w programie "Kuchenne rewolucje". Na początku podobno dania smakowały lepiej, dzisiaj wiele brakuje do ideału.

"Przed rewolucjami było tam pyszne jedzenie. Po pierwszych rewolucjach szału nie było. Po drugich nawet się nie wybraliśmy" - napisała jedna z komentujących osób.
Wybrane dla Ciebie
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Za komuny smażyła je niemal każda gospodyni. Wychodziły puszyste i bardzo smaczne
Za komuny smażyła je niemal każda gospodyni. Wychodziły puszyste i bardzo smaczne
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Ten japoński omlet to hit. Smakuje jeszcze lepiej, niż wygląda
Ten japoński omlet to hit. Smakuje jeszcze lepiej, niż wygląda
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość