Zjadła obiad w restauracji, która przeszła dwa razy "Kuchenne rewolucje". Jej ocena wciska w fotel

Tiktokerka wybrała się do Trattoria Buon Posto (wcześniej: Grande Cozze) w Kielcach, czyli restauracji po "Kuchennych Rewolucjach". Lokal dwa razy gościł w programie. Ocena kobiety mocno zaskakuje. Internauci również wyrazili swoją opinię.

"Kuchenne rewolucje" były w tej restauracji dwa razy"Kuchenne rewolucje" były w tej restauracji dwa razy
Źródło zdjęć: © TikTok | AGATESTUJE_
Paulina Hermann

"Kuchenne rewolucje" to popularny program, który od lat możemy oglądać na antenie TVN. Prowadzi go Magda Gessler i za każdym razem ratuje kolejną restaurację. Niektóre trzeba odwiedzać dwa razy. Tak było w przypadku pewnego lokalu z Kielc. Wybrała się do niego tiktokerka @agatestuje_. Jej oceny wbijają w fotel.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Piadina z szynką

"Kuchenne rewolucje" odwiedziły tę restaurację dwukrotnie

Restauracja pierwotnie nazywała się L'Amore, po pierwszych rewolucjach zmieniła się w Grande Cozze, a następnie przechrzczono ją na Trattoria Buon Posto (taką nazwę otrzymała po drugich rewolucjach). Tiktokerka @agatestuje_ na samym początku uznała, że klimat i styl lat 90. nie zachęcały do tego, by w ogóle usiąść w tym lokalu i zjeść. Ze stwierdzeniem tym nie zgadzali się niektórzy internauci.

Kuchenne rewolucje
"Kuchenne rewolucje" w Trattoria Buon Posto w Kielcach © TikTok | AGATESTUJE_

Jednak szybka i sprawna obsługa przekonały ją do tego, by została i skosztowała kilku dań. Na przystawkę wybrała cytrynę nadziewaną pastą z sardynek i anchois, która bardzo jej smakowała. Zamówiła także eskalopki cielęce z szynką prosciutto crudo. Te były zbyt słone i nie zrobiły wrażenia na testerce. Stwierdziła nawet, że zjada je ostatni raz.

Co ciekawe, tiktokerka w restauracji po podwójnych rewolucjach Magdy Gessler spróbowała również pizzy. Ta pozycja ją zachwyciła. Jak zapewnia w nagraniu:

Natomiast zdecydowanie wróciłabym tam na pizzę, bo była rewelacyjna. Może do trzech razy sztuka i po trzecich 'Kuchennych rewolucjach' nie będą już przesalać.

Za całe zamówienie @agatestuje_ zapłaciła 163 złote i wystawiła ocenę 6,5/10.

Internauci mają podzielone opinie

Niektórym osobom jedzenie w kieleckiej restauracji smakuje i chętnie do niej wracają. Szczególnie upodobali sobie pizzę. W komentarzach czytamy:

"Wnętrze straszne, ale nam osobiście jedzenie bardzo smakowało, a zazwyczaj jadamy Michelin"
"Jemy tam tylko pizzę"

Inni nie są przekonani do lokalu, który dwa razy gościł w programie "Kuchenne rewolucje". Na początku podobno dania smakowały lepiej, dzisiaj wiele brakuje do ideału.

"Przed rewolucjami było tam pyszne jedzenie. Po pierwszych rewolucjach szału nie było. Po drugich nawet się nie wybraliśmy" - napisała jedna z komentujących osób.
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej